Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Molde 1742: Hør hvem de er og hva de vil!

/

De fleste i fotball- og supportermiljøet i Molde har hørt om Molde 1742. Eller bare 1742, for enkelhets skyld. Gruppen dukket opp i 2012, og ble omtalt både som en utbryter-gruppe, konkurrent til Tornekrattet og Ultras/Casuals-gruppering. Molde 1742 har aldri uttalt seg til media tidligere, og det er kun gjennom deres egen nettside at utenforstående har kunnet bli litt kjent med de.

 

Gruppen består i dag av ca 15 aktive medlemmer, og MFKblogg har nå fått æren av å bli det første «mediet» som har fått ta en prat med de. Hva var grunnen til at de startet opp, hva ønsker de å bidra med og hva er deres planer fremover? Vi har svaret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Produksjon av TIFO til Cupnalen 2014 mellom Molde og Rosenborg
Her lages Cupfinale-tifoen. Foto lånt fra molde1742.net

Hva var utgangspunktet for at 1742 ble startet, og hva er det dere ønsker å tilføre supporterkulturen i Molde?

1742 ble skikkelig organisert til sesongen 2012, men ting har vært i planleggingsfasen samt forhøringsfase angående interesse for en alternativ supportergruppa allerede i 2010. Grunnen til at 1742 oppstod var at man så en nedgangs gående kurve for hvordan Tornekrattet utviklet seg, og veldig avvikende fra hvordan vi i 1742 ønsker det skal være på en supportertribune. 1742 er noe annerledes enn tornekrattet ettersom man ikke kan kjøpe seg til medlemskap, men må bidra med sterkt engasjement og innsats for gruppa og Molde fotballklubb. Det som ligger i dette er å bli med å skrive sanger, lage tifoer, skrive fanzine, drive hjemmeside, reise på hjemme/bortekamper og også være interessert i tribunekultur. 1742 er en plass for de mer engasjerte fotballsupporterne som vil være sammen med likesinnede. Det vi vil bidra med er få en bedre atmosfære på stadion, med sterkt engasjement og lidenskap for Molde FK samt det som nevnt over ved tanke på plikter i 1742.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIFO fra cupfinalen 2014 mellom Molde og Rosenborg
Her er den praktfulle tifoen fra Cupfinalen 2014. Foto er lånt fra molde1742.net

Noen skeptiske røster trekker ofte fram at de er redde for at 1742 skal skape grobunn for et voldelig supportermiljø i Molde. Hva har dere å si til det?

Folk er skeptisk til det som er nytt, og noe man ikke forstår, og dermed ser man ofte til ukultur som befinner seg hos andre supportermiljøer i innland og utland. Det som ofte blir tatt frem i lyset er at vi ønsker øst-europeiske tilstander på tribunen, og det er veldig mye positivt i denne kulturen og man må hente ut den inspirasjonen som kan hjelpe til å få en bedre tribunekultur i Molde. Bra tribuneliv finnes flere steder enn i Øst-Europa og en ide er god samme hvor den kommer fra. VI har kun ambisjoner om å markere oss på tribunen verbalt og visuelt.

Molde 1742 har fått fortjent skryt for det fantastiske arbeidet som ble lagt ned i TIFO til cupfinalen i fjor høst. Hvilke planer har dere for 2014?

1742 plan videre er å fortsette å utvikle seg i en positiv retning, evaluering av 2013 sesongen har blitt utført og målsetning for 2014 er satt. Vi jobber konstant med ideer til tifoer og sang, dette er noe vi gjør kontinuerlig på en lukka del på 1742 sitt forum. Vi håper at flere engasjerte mennesker viser interesse for Molde 1742 i 2014 og at folk kommer bort å hilser på oss ved 1742 banner på Aker stadion.

Les også: Magne Hoseth hylles med nytt skjerf!

Magne Hoseth skjerf

 

Hva mener du om Molde 1742? Et kjærkomment tilskudd, eller trenger vi bare Tornekrattet? Si din mening i kommentarfeltet under.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

5 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar