Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vil Moldes suksess vare?

/

Molde har imponert både eksperter og supportere de siste årene, og alt de gjør, gjør de med glans. I fjorårets sesong av Eliteserien kom de på en suveren andreplass, og de er spådd å vinne denne sesongen. Også i Europa har de imponert med gode resultater, men opplever de kun et midlertidig oppsving, eller har moldenserne kommet for å bli?

Foto: Pixabay

I en klasse for seg

Til tross for fjorårets andreplassplassering, var det liten tvil om at Molde var storfavoritter. Kun Bodø-væringene greide å slå dem, men i et bredere perspektiv var det Molde som imponerte mest. De avanserte nemlig i Europa-ligaen og skrev samtidig et lite stykke norsk fotballhistorie da de nådde 8. delsfinalen. Granada utkonkurrerte dem til slutt, men seieren var ikke overlegen, og kun små elementer skilte tap fra seier og videre avansement, og belønningen for de gode resultatene var stor.

Årets prognoser

Naturlig nok er både eksperter og supportere klare i sin sak. Molde vil gå seirende ut av Eliteserien. På bet365, som tilbyr spill på nettet så vel som oddstips, er prognosene klare. Molde er spådd å vinne Eliteserien sammenlagt, og oddsen er satt til 1.40. Bodø Glimt er spådd å bli nummer to med odds på 4.50, så med andre ord er Molde storfavoritter. Men vil de leve opp til forventningene, eller er det sannsynlig å anta at overlegenheten svekkes med tiden?

Foto: Pixabay

Eliteserien så langt

Enn så lenge virker Molde å ha stålkontroll hva gjelder topplasseringen i Eliteserien. Etter 16 spilte kamper ligger de på en soleklar førsteplass, fem poeng foran Bodø Glimt, som er nummer to. Det skal dog nevnes at Bodø Glimt har spilt en kamp mindre enn Molde, men med muligheten til å få tre poeng i den aktuelle kampen, vil de uansett ikke true Molde på topp enn så lenge. 

Det virker som moldenserne så langt har kontroll, men de har allerede gått på noen uventede tap. Først ut var kampen mot Sarpsborg 08, der de tapte 1-0, og senere slo Viking dem 3-2. Med andre ord er det ingen selvfølgelighet at Molde vinner. Men de har så absolutt vist seg sterke.

Har de muligheter i europeisk sammenheng?

Jubelen var stor og engasjementet større da Molde viste hva de var gode for i Europa-ligaen i fjorårets mesterskap. Mange spådde også at de ville gjøre det enda bedre internasjonalt i år, men er det egentlig realistisk å anta? Hvordan har levert så langt?

Dessverre har det ikke så langt lykkes helt for Molde på den internasjonale scenen. I Conference League, en undergruppe av Europa-ligaen, slo nemlig det tyrkiske laget Trabzonspor Molde på overtid, i en straffesparkkonkurranse, og sikret seg derfor selv playoff mot Roma – til stor ergrelse blant både Molde-spillerne og supporterne som hadde troa på dem. 

Enn så lenge virker det derfor som Molde må nøye seg med lokal oppmerksomhet og norske trofeer, men om dette er enden for Moldes suksess eller bare en litt kronglete begynnelse gjenstår å se i årene og turneringene som kommer. 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar