Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rosenborgsupporternes ømme punkt

/

Tanken var å komme med et lite provoserende stikk til Rosenborgsupportere, som for bare noen måneder siden sutret og jamret om at Molde er et kjøpelag uten sjel. Men stikket gikk visst dypere enn som så, og traff et fryktelig ømt punkt. For nærmere drapstruet enn dette har jeg aldri vært før. 

Rosenborg har vært medias kjæledegger i en årrekke. Gode prestasjoner i Europa har skapt interesse og økt supportermasse. Økt interesse gir media muligheter til å selge mer aviser og annonser på gladsaker og positive vinklinger. Har dette vært med på å gi et glorifisert selvbilde som alt for sjeldent har blitt utfordret?

Bevisst provokasjon

At Rosenborgs spillerkjøp ødelegger norsk fotball, og at de bevisst svekker rivalene, det er en provokasjon. Et bevisst valg for å få litt fyr i teltet, og skape engasjement. Man skal ikke trenge å være rakettforsker for å skjønne det. Samtidig ønsket jeg å poengtere at Rosenborg gjør akkurat det deres egne supportere sutrer over at andre lag gjør. Nemlig å kjøpe spillere.

For jeg er dritt lei av ordet «kjøpelag». Mulig det kom for dårlig frem i forrige blogginnlegg, men det var faktisk bakgrunnen for det hele. Og skal man ta først ta tak i dette, hva passer vel bedre enn å konfrontere dobbeltmoralske Rosenborgsupportere. Ingen har kjøpt flere kvalitetsspillere fra andre norske lag de siste 20 årene enn Rosenborg. Likevel presterte Rosenborgsupportere å kritisere Molde for å være et «kjøpelag». Imponerende. Man skal ha levd et rimelig bortskjemt supporterliv for å lire av seg noe slikt.

Janteloven står sterkt

«Kjøpelag»-tankegangen er jantelov på sitt verste. Den må elimineres. Det samme må Rosenborgsupporternes trang til å sutre over Røkke sitt engasjement i Molde Fotballklubb. Forrøvrig også et klassisk eksempel på jantelov. Selvfølgelig er vi i Molde glade for at Røkke sponser Molde. På samme måte som Rosenborg er glade for at de har 70-80 millioner i sponsorinntekter i året. Det er langt over det Molde får inn, medregnet Røkkes bidrag. Mitt inntrykk er at janteloven står sterkt i Trønderlag. Og det er nok mailinnboksen min er enig i etter de siste dagene også.

Spillerlogistikk og økonomi er essensielt i moderne fotball, og skal norsk fotball ta igjen noe av forspranget til resten av fotball-Europa kan denne janteloven bare begraves en gang for alle.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

3 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar