Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Stormen som stilnet

/

På søndag tar vi igjen imot naboen i sør til et herlig lokaloppgjør. Men ting er ikke helt som de var. Spenningen, nerven og trøkket som vi opplevde for noen år siden er langt fra den samme.

Molde by ble snudd på hodet første gang Tippeligalaget Aalesunds Fotballklubb gjestet byen i 2003. Tusenvis av oransjekledde Ålesundere hadde tatt turen til Molde. Supportere. Bypatrioter. Aldri har det vært flere bortesupportere på Molde stadion. Det er jeg ganske sikker på. Og det verste av alt var at vi tapte.

Stormen har stilnet

12 år har gått siden den gang. 12 år siden AaFK vant i Molde. Når vi tar imot Aalesund på søndag blir det langt fra den veggen av oransjekledde supportere som vi opplevde på stadion i 2003. Dessverre. Nå skal jeg ikke påstå at det å oppleve Molde by full av Ålesundere er det beste jeg vet. Men en skikkelig fotballfest sier jeg sjeldent nei takk til. Det til tross for at Ålesundere har sine skavanker.

Savner trøkket

Hatet mellom Molde FK og AaFK har aldri slått rot. Heldigvis. Men at det er litt tenning når nabobyene møtes til fotballduell, det trenger vi. Det skal være litt trøkk når storebror møter lillebror. Det gjør det morsommere å være supporter. Hever opplevelsen av kampen. Jeg savner rett og slett avisoverskriftene om Ålesundere som kom til Molde akkurat tidsnok til kamp, slik at de ikke skulle legge igjen flere kroner enn nødvendig i Byen. Jeg savner Ålesundspatrioter som knapt kjente til offside-regelen, men som på død og liv skulle på kamp fordi det var Ålesund som spilte. Jeg savner nervøsiteten, spenningen og trøkket.

Fotballfest

Jeg skulle ønske at det kom 2000 fra Ålesund på kamp i Molde i morgen. I tillegg skulle jeg ønske at en eller annen tulling fra Ålesund hadde sagt noe dumt i media. Skapt overskrifter. Gitt oss noe å snakke om. Det eneste vi kan lese om i Sunnmørsposten dagen før kamp er at Aabrekk legger om taktikken til kampen mot Molde. Til 5-4-1. Snakk om å by opp til fest.

(Bildet øverst er av Moldesupportere på Kråmyra i 2003. Foto: Øyvind Jo Heimdal Eik)

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar