Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Elyounoussi-debatten ruller videre

/

Etter Norges målløse treningskamp mot Sverige har debatten rundt Molde-juvelen Mohamed Elyounoussi rast videre. Norske fotballeksperter er klare på at Per Mathias Høgmo og det norske landslaget bør satse på ham, men i bakgrunnen lurer Marokko.

20-åringen er som kjent født i Marokko, men oppvokst i Norge. Det gjør at han har to valgalternativer når det kommer til landslagsspill. «Moi» legger heller ikke skjul på at det marokkanske landslaget ønsker ham sterkt, så spørs det bare hvilket landslag som er mest ivrig på å satse på den målfarlige unggutten.

Husk at du kan spille på Moi og hans målteft ved å klikke deg inn på bet365 sine hjemmesider.

Tjærnås mener valget er enkelt

Fotballekspert Lars Tjærnås sier det ikke bør være vanskelig for Norge å ta et valg, og dermed gjøre valget enda enklere for hovedpersonen selv.

I utgangspunktet ble Elyounoussi ikke tatt ut i landslagstroppen mot Sverige, til tross for åtte mål så langt i Tippeligaen denne sesongen. Forfall gjorde imidlertid det slik at han ble inkludert, selv om han kun ble sittende på benken.

Uavhengig av spilletid håper jeg landslagsledelsen gjør alt de kan for å få han til å velge Norge. Begrunnelsen er enkel. Vi er ikke bortskjemte med kantspillere som scorer mål ofte, lød det fra Tjærnås.

landslag
Vil vi kunne se Moi i på A-landslaget? Her ser vi Marcus Pedersen i aksjon. Bilde: Flickr

Det beste for Molde

For Moldes del kan det også ha litt å si hvilket landslag han velger. Selvsagt er det bare bra for klubben om flere av deres spillere også hører til det norske landslaget. Det gjør ting en god del enklere på alle mulige måter.

For det første vil ikke Elyounoussi være nødt til å reise ekstremt langt på landslagsoppdrag dersom han velger Norge over Marokko. Samtidig vil spilleren selv, som fortsatt er ung og urutinert, få matchet seg med de beste norske spillerne, og gjøre en god forståelse av norsk fotball enda bedre. Det vil kun gagne Elyounoussis prestasjoner på klubbfotball.

Føler seg mest norsk

Det lover imidlertid forholdsvis godt med tanke på valget han tar. Blir han inkludert i EM-kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan i juni, vil han være «låst» til Norge.

I tillegg har han sagt at han føler seg mest norsk, selv om han ble født i Marokko.

– Jeg føler meg mest norsk. Jeg er født i Marokko, men oppvokst her. Jeg føler meg helt klart mest norsk, fortalte han til norsk presse etter Sverige-kampen.

Fristelsen kan bli stor

Valget han kommer til å måtte ta på et eller annet tidspunkt er langt ifra unikt. Manchester United-spilleren Adnan Januzaj hadde valget mellom flere landslag, men valgte Belgia. Aston Villa-kometen Jack Grealish står overfor det samme valget som Elyounoussi, og har blitt oppfordret til å velge England over Nord-Irland der røttene hans er.

Som Elyounoussi selv sier, er det imidlertid vanskelig å takke nei når «hjemlandet» ønsker deg.

Det er klart, når man blir såpass mye ønsket fra hjemlandet, om jeg kan si det, er det interessant. Men det jeg har fokus på nå, er å gjøre det bra med Molde, uttalte han.

Så får vi bare håpe det siste er sant og at han ikke lar landslagsvalget påvirke spillet hans for Molde. Skal det bli en god sesong i Rosenes By, er Elyounoussi selvsagt en viktig brikke.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar