Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Molde må til Europa i 2015

/

Årets sesong ser ut til å bli den fjerde på rad der Molde vinner noe sølvtøy, kanskje blir det også den mest suksessrike enkeltsesongen dette årtusenet. Det ser ut til å gå mot seriegull og det blir cupfinale for andre året på rad.

Seriegull i år vil bli det tredje seriegullet på fire år. Samtidig ble det NM-gull forrige sesong, en pokal som kan bli forsvart i år. Det eneste som er uteblitt, er suksess i Europa.

Målsetningen for 2015 bør helt klart være å nå gruppespillet i Champions League. Om ikke det går, så i det minste gruppespillet i Europa League, men først og fremst Champions League.

Må ta steg

Ole Gunnar Solskjær var sentral i begynnelsen av den nåværende suksessperioden i Molde. Bilde: Flickr
Ole Gunnar Solskjær var sentral i begynnelsen av den nåværende suksessperioden i Molde. Bilde: Flickr

For Molde FK er det viktig å ta steg fremover, og en sesong neste år uten Europacupspill vil være mangel på fremgang, uansett hvordan det måtte gå hjemme i Norge.

Det er ikke favoritten til Molde, men om man ser til Trondheim og Lerkendal, ser man hva Molde nå er i en posisjon til å få til. På 90-tallet var Rosenborg Norges klart beste lag. De vant Tippeligaen 13 år på rad og var i minst gruppespillet i Champions League i åtte år på rad. Med Moldes dominans i Norge de siste årene, ligger alt til rette for at Rosenes By kan oppleve like stor suksess som «bartebyen» på 90-tallet.

RBK tok steg fremover, de kom til kvartfinalen i Champions League i 1997 og det satte seg i respekt i Europa. Nå kan, og bør, det bli Moldes tur.

Representant for Norge

Ikke siden 2007/08-sesongen har et norsk lag vært i gruppespillet i Europa. Også da var det Rosenborg, og siden den gang har det gått dårlig for norske lag i kvalifiseringen. Molde har vært med i kvalifiseringen et par ganger siden den gang, men har tapt for sveitsisk og polsk motstand. Neste år er det klart for en ny runde kvalifisering, og da kanskje MFK kan komme seg lengre.

Det er viktig for norsk fotball å ha et lag i Europa. Å ikke ha et lag i Champions Leagues gruppespill på syv år er nærmest en skandale for norsk fotball, og Molde har alle forutsetninger for å komme seg dit neste sesong.

Det er også en god del ære for Molde å representere Norge i Champions League som første klubb på så lang tid, og det vil reflektere de ambisjonene klubben har.

Bonuser

Et eventuelt Champions League-spill er selvsagt også i form av finansiell interesse. Klubbens eiere har spyttet inn mye penger de siste årene for å ta klubben dit den er i dag, men med Champions League-gruppespill vil klubben kunne drive seg selv rent finansielt, uten hjelp av rike onkler for å hente nye spillere.

Det er med andre ord vinn-vinn, naturligvis, å spille i gruppespillet i Champions League. La oss bare håpe, tro og krysse fingrene for at Molde neste år blir årets Malmö – og er å finne i gruppespillet av Champions League. Oddsen er kanskje litt imot norske lag, men man kommer langt med håp og god støtte!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar