Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sannheten om kjøpelaget Molde

/

Jeg må innrømme at jeg ikke hadde tenkt tanken om at denne diskusjonen skulle komme. Men i et fotballnorge, der det nesten er lovbestemt at det bare er ett lag som har lov til å oppleve suksess, er det klart at diskusjonen måtte komme. Det er helt greit at vi kan diskutere hvordan fotballklubber skal drives, og hvordan norsk klubbfotball skal utvikle seg for å skape gode fotballspillere. Men denne diskusjonen må gjøres på bakgrunn av fakta, og med et åpent sinn. Forutinntatte journalister og inngrodde Rosenborg-supportere har ofte problemer med det.

Kjøp supporterskjerf fra MFKblogg her»

Men før vi fortsetter, så lurer jeg egentlig på hva som er sakens kjerne her. Er det at vi kjøper for mange spillere, eller er det påstanden om at det er Røkke er bakgrunnen for alle kjøpene? For jeg mener å høre en smørje av ubegrunnede argumenter i retning av begge disse påstandene. Rike onkler har jeg skrevet om tidligere her, i et forsøk på å fortelle at klubbens eierstruktur og den rike onkelens mål/behov for bidraget er avgjørende for hvor i regnskapet tallene føres inn. Røkke og Gjelstens faste bidrag til Molde Fotballklubb på 15 millioner i året er noe klubben budsjetterer med, på lik linje med andre sponsorinnteker. Men Røkke og Gjelsten har ikke bidratt til spillerkjøp, foruten Vegard Forren, som jeg kommer nærmere tilbake til lenger ned. Nei, nå skal jeg selvfølgelig ikke glemme at Røkke og Gjelsten også har bidratt med en fantastisk fotballstadion, samt 125 millioner over tre år for å ruste opp denne og andre anlegg som bedrer forholdene for breddefotballen i regionen. Og heller ikke glemme Prosjekt tilhørighet som har strødd millioner av kroner utover frivillige lag og organisasjoner i hele Møre og Romsdal. Dette har selvfølgelig vært fantastisk for Molde FK, Molde by og alle større og mindre klubber i området. Men man vinner ikke tippeligaen med en flott stadion og gode forhold for breddefotballen alene. Det finnes det mange bevis for i norsk fotball!

Men nok om hvor pengene kommer fra. Det faktum at vi får mer ut av mindre penger enn enkelte andre, det kan ingen ta fra oss. Så da var det dette med «kjøpelag». Molde Fotballklubb har de siste årene solgt spillere som Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli, Even Hovland og Jo Inge Berget. I tillegg til en rekke andre spillere som enten har gått ut på lån, eller som har gått til andre tippeligaklubber (Ekpo, Tripic osv.). Som erstattere har vi hentet Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg, Per Egil Flo fra Sogndal, Pape Patè Diouf hjem fra FCK, Ruben Gabrielsen fra Lillestrøm og Harmeet Singh fra et mislykket opphold i Feyenoord. I tillegg har vi lånt inn Björn Bergmann Sigurdarsson ut sesongen. Alle disse var spillere med et uforløst potensial som Molde Fotballklubb hentet for meget edruelige summer. Og nå må vi heller ikke glemme Vegard Forren, som vi solgte til Southampton for 25 millioner kroner, og hentet tilbake for 14 millioner kroner et halv år senere. Prisen var godt over det vi vanligvis kjøper for, og er den eneste gangen de senere årene at Molde Fotballklubb har fått direkte hjelp til spillerkjøp. 11 millioner i pluss på et halt år er likevel en meget god deal.

Kjøp supporterskjerf fra MFKblogg her»

Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan Molde Fotballklubb har blitt kjøpeklubben. Vi selger for mye mer enn vi kjøper for, vi har kjøpt færre spillere enn gjennomsnittet i Tippeligaen de siste to overgangsvinduene, og i tillegg har vi en rekke lokale ungutter i a-lagstroppen og på 2. laget som kommer til å melde seg for alvor på i kampen om fast plass på laget i årene fremover. Molde Fotballklubbs betegnelse på kjøpelag er ikke annet enn misvisende. Molde Fotballklubb produserer flere landslagsspillere enn noen annen tippeligaklubb! Og det gjør vi av egne spillere, eller av spillere som ser på MFK som deres mulighet til å få utnyttet maksimalt av sitt potensiale.

Når en norsk fotballklubb blir kritisert for å erstatte sentrale spillere som selges til utlandet med unge norske talenter, som de igjen utvikler til å bli landslagsspillere, da begynner jeg å miste troen på at norsk fotball noen gang kommer til å reise seg. At det som er selve essensen i driften av fotballklubber i land vi sammenligner oss med, plutselig ikke er akseptabelt her i Norge, det er for meg helt uforståelig!

Kjøp supporterskjerf fra MFKblogg her»

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

14 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar