Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Diouf kan bli en nøkkelmann

/

Tilbake i 2006 var Pape Pate Diouf et uskrevet blad i norsk fotball. Den daværende 20-åringen ankom Molde full av energi, vilje og kvalitet, og tok i løpet av kort tid store steg og etablerte seg som en av klubbens beste spillere.

Senegaleseren imponerte såpass at han ble plukket opp av FC København etter fem år i norsk fotball, men i Danmark gikke det ikke like bra for ham. Han fikk en del spilletid, men målene uteble, og innflytelsen hans i laget var aldri på et nivå som kunne gjøre overgangen til København en suksess. Så dårlig gikk det faktisk i den danske hovedstaden at han ved to anledninger ble utlånt, blant annet en kort retur til Rosenes By.

Før Tippeligaen 2014 signerte han imidlertid en permanent kontrakt med Molde igjen. 28-åringen som underholdt, imponerte og ble klubbens toppscorer i gullsesongen 2011 er tilbake for å gjenreise kjerringa fra fjorårets skuffelse i Eliteserien.

Skuffende fjorår for Molde

Forlot Molde: Ole Gunnar Solskjær. Bilde: Flickr
Forlot Molde: Ole Gunnar Solskjær. Bilde: Flickr

Etter to strake Tippeliga-gull ble det en sjetteplass i det som skulle bli Ole Gunnar Solskjærs siste sesong som trener/manager i Molde. Tross av at det ble gull i cupen, var det generelle inntrykket etter sesongen at Molde hadde skuffet, mye takket være en horribel start på sesongen.

For første gang på mange år noterte også Moldes Tippeliga-toppscorer seg for under 10 mål i løpet av sesongen. Det totale antallet mål var ikke så galt, med 47 nettkjenninger på 30 kamper, men Daniel Chima ble toppscorer med sine ni fulltreffere.

Diouf er nå tilbake i Molde for å rette opp det som forrige sesong ikke var tilfredsstillende for klubben. Den kvikkbeinte måltyven skal skyte Molde tilbake i gullkampen.

Kun et ankerpunkt

Det eneste ankerpunktet mot Diouf er dog at han etter tre år under kontrakt med København ikke akkurat har spilt på seg selvtillit, noe de fleste fotballspillere må ha for å prestere jevnt og godt over en lang periode, spesielt spillere som skal score en rekke mål. Men på den positive siden er Diouf tilbake på kjente trakter. Han elsker Molde både som klubb og by, og vil få et mentalt løft av å være tilbake der han tilbragte så mange fantastiske stunder på fotballbanen. Nettopp det kan bli nøkkelen som åpner et finteregister og en spilleglede som har vært innelåst siden han forlot Molde i 2011.

Med muligheter for å bli brukt i både en kantrolle og på topp, gir også Diouf Molde en ny dimensjon i spillet deres. Sammen med Harmeet Singh, som i vinter signerte for Molde etter et meget skuffende opphold i Nederland og Feyenoord, vil Diouf være mye av den kreative drivkraften i det offensive spillet de neste tre årene.

Fremtiden er lys i Rosenes By

I hans første periode i Molde spilte han 112 kamper og scoret 39 mål, og Tor Ole Skullerud vil håpe at han minst opprettholder det målsnittet, men forhåpentligvis forbedrer han det også.

Mange fryktet nok det verste da Solskjær valgte å takke for seg i vinter for å flytte over til Cardiff, men Skullerud er en klok trener som absolutt vet hvordan han kan gjenføde kvalitetene til Diouf. Med den rette coachingen vil Diouf bli en nøkkelmann i Molde denne sesongen, og kanskje kan Skulleruds mannskap og Dioufs innflytelse vippe Strømsgodset ned fra tronen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar