Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Siste nytt: Saken er løst

/

Det har mildt sagt blitt mye styr rundt MFKblogg de siste dagene. Det var helt tydelig at dette var en sak som folk engasjerte, og det ble en voldsom bekreftelse på at MFKblogg når ut til langt flere enn jeg hadde forestilt meg. Det tok ikke mange minuttene fra «MFKblogg takker for seg…» ble publisert til besøkstallet passerte 1000, og første journalist tok kontakt, og både sms og eposter førte til at det ble så som så med søvn den natta. Det har vært ufattelig mange støtteerklæringer til MFKblogg. Supportere både fra Viking, Tromsø, Strømsgodset, og faktisk til og med fra Rosenborg har vist sin støtte.

Rett fra hjertet: Tusen takk alle sammen!

Jeg tenkte jeg skulle i korte og greie trekk fortelle hva som har skjedd, og hvor vi nå har endt opp. Utpå onsdagen tok MFK med Jan Byttingsvik kontakt med meg. Vi hadde en fin samtale på telefon, og en del tanker og synspunkter ble luftet. Jeg var mest opptatt av å få klarhet i hva slags upassende kommentarer som jeg hadde vært skyldig i. Dette fikk jeg ikke klarhet i da, men det ble sagt at de ville forsøke å nøste opp i hva dette eksakt var. Jeg fikk også lovnader om at jeg skulle få en epost hvor MFK skulle ta brodden av saken. Etter denne samtalen var jeg mest skuffet over at MFK ikke ønsket å beklage at de hadde gjort en feil, og at de ikke ønsket å gå ut med en slik beklagelse til alle de som hadde kommentert på Facebook. Der var vi uenige. Så til de som savner svar på Facebook, der har dere altså det.

Oppstyret fortsatte fortsatte utover dagen, og medietrykket var større enn jeg kunne ha forestilt meg. Snakk om kræsj-kurs i mediehåndtering! Jeg gikk med en voldsom bismak hele dagen, og fryktet at det jeg gjør sverter Molde Fotballklubb, men prøvde så godt jeg kunne å overbevise meg selv om at dette til slutt ville styrke både MFKblogg og Molde Fotballklubb. Om ettermiddagen kom denne eposten som jeg hadde ventet på. Skuffet måtte jeg lese at logobruken for to år siden var brukt som argument enda en gang, i tillegg til at jeg fikk en noe vag forklaring som gikk på at sider som hadde linket til MFKblogg hadde krenket enkeltpersoner i MFK. Jeg sendte svar tilbake hvor jeg kommenterte alle delene av eposten, og gav de en sjanse til for å ordne opp i dette. Kopi av denne eposten ble også sendt til Tarje Nordstrand Jacobsen.

Utpå kvelden ble jeg oppringt av Tarje, og vi hadde en lengre telefonsamtale. Her fikk begge sidene lagt fram sitt syn, og i det store og hele er vi enige. Ikke overraskende. Likevel er det et par punkter vi er litt uenige om, og det er synet på hva slags redaktøransvar Molde Fotballklubb har. Men begge sider fikk ytret sine meninger, og om ikke annet er vi enige om at vi er litt uenige.

Når det gjelder de aktuelle beskyldningene jeg ble utsatt for i starten, så strøk Tarje Norstrand Jacobsen med en gang over saken om logobruk. Dette var vi ferdig med for lenge siden. Når det gjelder disse kommentarene som sa at jeg «er en person som ikke tilfredstiller vårt krav til våre Facebook medlemmer. Dette går på uskikket kommentarer som er negativt for vårt omdømme.», så har dette argumentet også endret seg. Nå går det på at enkelte har kommet med kommentarer i bloggen min som har vært krenkende mot enkeltpersoner i Molde FK. Dette er selvfølgelig uakseptabelt, men er noe som har gått meg hus forbi. Likevel synes jeg at dette blir et ganske tynt grunnlag for utestengelsen, men der kommer vel litt av vår uenighet når det gjelder redaktøransvar inn igjen.

Det mest positive slik er at jeg ble invitert til et lite møte neste gang jeg er i Molde for å diskutere litt løst og fast om fremtiden. Dette er noe jeg ser frem til.

Her er eposten jeg fikk i dag, og som jeg synes er god:

Hei Knut Eirik

Viser til hyggelig og god diskusjon/samtale på telefon i går kveld.

Molde FK er deg, og alle andre som brenner for Molde FK i en eller annen form, stor takk skyldig for det engasjementet dere viser for klubben. Det setter vi meget stor pris på, og vi håper og tror at det også vil være slik i fremtiden.

Jeg oppfatter det slik at vi er grunnleggende enig om det meste som angår redaktøransvar, også på nett. Vi ser nå i ettertid at vi burde ha tatt muntlig kontakt med deg før vi sanksjonerte og stengte din blogg ute fra vår offisielle Facebook side, for å få en dialog om hvordan Molde FK praktiserer sitt redaktøransvar og dermed muligens ha unngått en slik sanksjon som inntraff. Det er også viktig å understreke at det ikke er deg personlig dette dreier seg om.

Vi har nå åpnet din blogg igjen for tilgang på vår offisielle Facebook side, og vi håper du og alle andre som er glade i Molde FK fortsetter å engasjere dere og ytre dere på godt og vondt. Men allikevel innenfor de retningslinjer som vi mener påhviler vårt redaktøransvar.

Jeg ser frem til og møtes i forbindelse med Brann kampen 2.påskedag i Molde. Kanskje kan vi også finne grunnlag for et mer formelt samarbeid.

Mvh/Kind regards
Tarje Nordstrand Jacobsen
Adm.dir./Managing director
Molde Fotball AS

MFKblogg sitt videre liv
Etter alt styret som har vært nå ønsker jeg å legge dette nettstedet til side en stund, og få klarnet tankene. Men, men all den positive tilbakemeldingen som har kommet de siste dagene er jeg fast bestemt på at MFKblogg vil ta opp igjen driften. Når dette vil skje er litt vanskelig å si nå, men sommer-sensommer kan være et lite anslag. Oppfordrer folk til å melde seg på nyhetsbrevet til MFKblogg. Disse vil få siste nytt før gjenåpningen, og kanskje, kanskje en liten overraskelse.

Meld dere på her

Når MFKblogg starter opp igjen senere er målet at det skal være en større gruppe som blir med å drifte den. Derfor håper jeg alle som har lyst til å bidra om å ta kontakt på mfkblogg@gmail.com. Her er det åpent for alt, så ta kontakt enten du har skrivekløe, elsker å ta bilder, liker å lage video, elsker Photoshop eller er god på, ja, egentlig hva som helst egentlig!   • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar