Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sesongoppkjøringen til Moldes største konkurrenter

/

Med Tippeligaen 2014 ikke mange ukene unna, er det på tide å se på hvordan lagene som havnet på plassene over Molde i fjor har gjort det i sesongoppkjøringen hittil. Her er litt om hvordan Strømsgodset, Rosenborg, Haugesund, Aalesund og Viking har gjort det så langt i 2014.

Første lag ut i lupen er fjorårets seriemester Strømsgodset.De har satt deler av oppkjøringen sin i forkant av årets sesong til Spania og Estepona, hvor de både har spilt i mini-turneringen Copa del Sol og et par treningskamper mot andre lag. I Copa del Sol gikk de seirende ut og slo Astra Giurgiu fra Romania i finalen, men motstanden i turneringen var dog ikke av det aller sterkeste slaget. Det var først i treningskampen mot Spartak Moskva vi fikk en ordentlig pekepinn på nivået, og et knepent 2-3-tap mot et godt, russisk lag kan drammenserne se seg fornøyd med. Det kan de dog ikke med 15-0-tapet (!) mot lillebror Lokomotiv Moskva, hvor kun et fåtall av Strømsgodset spillerne var tilgjengelige for kamp (resten var innhentede spanjoler fra lokalklubbene). Styrkeforholdet i forhold til norske lag får vi først kjennskap til når «Godset» skal ut mot henholdsvis Vålerenga og Mjøndalen før seriestarten mot Start 30. mars 2014.

Les også: Nytt skjerf: Magne Hoseth hylles

Hva gjelder fjorårets tabelltoer Rosenborg har de både deltatt i Copa del Sol og møtt skandinaviske lag i uavhengige treningskamper. I Copa del Sol ble det to seire og et tap; 1-0-tap mot FC Astra, 5-2-seier over AIK og 0-3-seier over FC Constuleni. Utenom dette har de spilt 2-2 mot Kristiansund tidlig i januar, mens de har seire mot henholdsvis Djurgården og nabo Levanger. Et tap og uavgjort har det dog blitt; mot henholdsvis Odd Grenland og Sundsvall. Før seriestarten mot Viking 29. mars skal de ut mot Kalmar borte og Stabæk hjemme.

Neste lag ut er overraskelsen Haugesund, som til slutt sikret seg en plass i første kvalifiseringsrunde til UEFA Europa League. Også disse har satt av deler av oppkjøringen til mer klimavennlige land i sør, og spilt mot henholdsvis Benfica Luanda (1-3-seier), Duagava Daugavapils (1-4-seier) og Vestsjælland (1-2-tap). Utenom dette har de spilt uavgjort mot Bryne, og gått på et forsmedelig 2-1-tap mot «nabo» Viking. Nå venter to kamper mot Kalmar og Sandnes Ulf, før Tippeligaen 2014 er i gang også for Haugesund.

Aalesund har spilt hele 7 kamper i løpet av 40 dager fra månedsstarten i februar og til dags dato, og dette gir et snitt på en treningskamp ca. hver sjette dag i denne 40-dagersperioden. De har dog ikke gjort som de tidligere lagene, og utelukkende satt av sesongoppkjøringen mot norske motstandere. Først ble det et 2-4-tap mot Kristiansund, uavgjort (1-1) mot Brann og en 2-0-seier over Hødd. Deretter ble det et 0-1-tap mot Sogndal, uavgjort mot Brann igjen (1-1) før «trenden» snudde med et 2-4-tap mot Start. Nå nylig møtte de Bodø/Glimt, hvor det igjen ble tap med sifrene 1-2. Nå venter Ranheim 16. mars, før sesongoppkjøringen offisielt avsluttes med siste treningskamp mot Molde 22. mars.

Sist ut er rogalendingene Viking, og disse har nesten benyttet seg av samme «formel» som Aalesund hva gjelder type motstandere. De startet mot Sør-Afrikanske Santos i Cape Town, hvor begge lagene gjentok resepten fra fjorårets kamp; det ble poengdeling og uavgjort også denne gangen. Deretter har de tapt mot Start (1-0), vunnet over Haugesund (2-1), utklasset Bryne med sifrene 6-3 og siste treningskamp endte med seier og 4-1 over Hødd. Rogalendingene har igjen en kamp mot Hønefoss, en mot Sandnes Ulf og en siste treningskamp mot Ranheim før sesongen offisielt sparkes i gang borte på Lerkendal mot Rosenborg.

Les også: Nytt skjerf: Magne Hoseth hylles

magne-hoseth-skjerf_liggende

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar