Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Når forumtroll får spalteplass i rikspressen

/

Et blogginnlegget fra to Rosenborg-supportere har skapt en del reaksjoner blant Molde-supportere de siste dagene. Nå har ikke jeg noen planer om å fyre videre oppunder dette, men det kan være greit å ikke la en fiktiv fortelling diktet opp på et forum henge i løse luften. 

Jeg må innrømme at jeg synes artikkelen begynner helt greit. Litt svada om supporterkultur og hvordan det er å være supporter. På grensen til kjedelig, men greit nok. Det må vel til. Men etter noen avsnitt begynner blogginnlegget å endre karakter. Skribenten tar plutselig steget opp på sin høye hest, og begynner å rakke ned på Molde. Forumtrollet trer frem. Ironisk nok er arroganse et gjennomgangstema herfra og ut. Fra sin høye hest har han visst god utsikt, men når innsikten er totalt fraværende, ja da oppleves det bare rart.

Arrogant av hvem?

Men den mest interessante utviklingen får vi når et nytt forumtroll slipper til. En bisetning fra et intervju med Tor Ole Skullerud etter cupkampen mot Træff er den utløsende faktoren. Plutselig blir dette beviset på at Molde har et holdningsproblem, en «ovenfra-og-ned»-mentalitet og en generell arrogant holdning til alt. Det toppes videre med et eksempel på hvordan det egentlig bør gjøres. Nemlig slik Rosenborg gjør det. Ironien i det hele er total. Igjen, hvor er selvinnsikten?

Hva er sannhet?

Jeg fascineres ofte av ordet «sannhet», og hvor ekstremt subjektiv en sannhet i mange tilfeller kan være. For i nevnte blogginnlegg er det en «sannhet» som presenteres. En sannhet om hvordan Molde er, hvordan Tor Ole Skullerud er og hvordan skribentenes verdensbilde er. Det er denne «sannheten» som etter min oppfatning skaper reaksjonene i etterkant her. For her presenteres en sannhet ingen i Molde kjenner seg igjen i, basert på en uttalelse så godt som alle tolker annerledes enn skribentene. Man må være et forumtroll fra et Rosenborg-forum for å kreere så mye dritt og har ut i et lite sitat. Man må sitte med en «sannhet» om hvordan verden henger sammen som bare kan dyrkes fram i et spesielt, lukket miljø. Som en bakterie. En bakterie av hat. Dessverre, og kanskje heldigvis, opplevde vi her at forumtroll fikk presentere sin «sannhet» i rikspressen. Det gir oss i det minste litt innsikt i hvordan deres verden er.

Hatet fra Rosenborg

Hat og dritt-slenging fra Rosenborg er vi vant til. Det er ikke noe nytt. Opp gjennom historien har vel både supportere og spillere fra Molde vært forholdsvis flinke til å fyre oppunder selv også. For det er jo gøy frem til et visst punkt. Men det slutter å være gøy sånn ca litt før man på på bortefeltet på Lerkendal opplever å bli spyttet i hodet fra familietribunen over. Og litt før man blir drapstruet på en liten spasertur rundt Lerkendal iført Moldedrakt et par timer før kamp. Hvor på veien gikk det galt?

Skjerfet som bekrefter forskjellen

Jeg er både glad og stolt over at Molde er en klubb hvor kjærligheten til egen klubb er så suverent mye større enn hatet til Rosenborg. Da jeg før cupfinalen i 2013 laget «Elsker Molde by»-skjerf opplevde jeg en enorm interesse. Skjerfet ble laget som en motvekt til Rosenborg velkjente hatsang «Hater Molde by», og jeg garanterer at et «Hater Rosenborg»-skjerf aldri hadde fått den samme positive oppmerksomheten. Ikke i Molde, og ikke av Molde-supportere.  Elsker Molde by-skjerf er fortsatt mulig å kjøpe på MFKblogg sin nettbutikk. Og slikt det fyres opp blant forumtroll og andre Rosenborgsupportere så vil det neppe gå av moten i Molde i år heller. Dessverre.

Elsker Molde Fotballklubb og elsker Molde by!

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar