Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Burde Molde holdt seg til sin strategi for 2019 i år også?

/

Molde blir ofte ansett som en av de beste fotballklubben i Norge, og tok fjorårets seier i Eliteserien. 22. november 2020 tok derimot Bodø/Glimt de siste poengene de trengte for å få årets seriemestertittel, og Molde ligger an til en antatt 2.plass.  Selv om den sure 2.plassen kanskje er noe skuffende, kan man se konturene av svært lovende spill også i år, på tross av noen dårlige tendenser tidligere i året. Molde var det eneste laget som nylig stoppet seriemesterne fra å gå ubeseiret ut av årets serie, men hvorfor har Molde generelt sett ikke vært like overbevisende på banen i år?

Kilde: Pixabay

Er ny strategi og uflaks grunnen til årets tap?

Molde har fokusert mer på en offensiv spillestil på banen de siste årene, med press på motstanderne og et etablert angrepsspill. I sin nylige 4-2 seier mot Bodø/Glimt viste Molde og at laget har et stort potensiale for neste sesong. Likevel har resultatene i år vært mindre stabile, og dette har over lengre tid ført til det vi nå håper blir en 2.plass. Med seks runder igjen av serien gratulerte trener Erlend Moe nordlendingene med sin første Eliteserieseier. Han trekker frem ustabilitet sammenlignet med fjoråret som en av hovedgrunnene til årets resultater.

Moldes strategi i år har vært som vanlig, og de har hentet inn en rekke unge og lovende spillere til laget for å utvikle dem. Resultatet av dette har tidligere vært suksesser slik som Mohamed Elyounoussi og superstjernen Erling Braut Haaland. I år har det blitt hentet inn nye spillere slik som John Kitolano, og Marcus Holmgren Pedersen, samt Ola Brynhildsen, som Molde har ønsket å inkludere i klubben over flere år. Strategien skiller seg derimot fra den som ble brukt i fjorårets sesong, hvor Molde til slutt tok serietittelen.

Før den suksessfulle sesongen i 2019 ble strategien endret, ved at klubben hentet inn etablerte og eldre spillere. Målet var å konkurrere med 2018-vinneren Rosenborg, ved å inkludere noen kontinuitetsbærere, og dette førte til serieseier. Planen for 2020-sesongen var å kombinere etablerte og nye spillere, men uheldigvis har laget sterkt fått merke mangelen på to av klubbens nøkkelspillere. Ruben Gabrielsen ble solgt videre, og Kristoffer Haraldseid har vært ute av spill hele 2020-sesongen med skade. Dette kan ha ført til mindre stabilitet enn det som var forventet ved sesongstart.

Kilde: Pixabay

Tøff konkurranse også i Europa

Kvalifiseringen til Champions League glapp dessverre tidligere i høst, men spillet i UEFA Europe League fortsetter. Molde har ifølge bet365 tipping tips en odds på 11.00 for å vinne gruppespillet, men en laber 250.00 for å vinne ligaen generelt, som følge av mange tøffe motstandere som til vanlig spiller i toppsiktet av europeisk fotball. Blant annet spiller Tottenham, den nåværende serielederen i Premier League, i årets Europa League. Dette kan føre til at kampen om vinnerpokalen blir hard.

Heldigvis har flere seire ute i Europa hjulpet Molde med å komme seg gjennom en økonomisk utfordrende sesong, som mange andre norske fotballag har fått ta og føle på. Faktisk ligger Molde an til å få et solid overskudd, takket være godt Europaspill, sponsorer, eiere og generøse samarbeidspartnere. Det er derfor anledning til å rette opp i feilene fra årets sesong, og starte på nytt med blanke ark i fotballsesongen 2021. Vi krysser også fingrene for at Kristoffer Haraldseid snart er tilbake på banen og kan spille Molde til en ny serietittel.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar