Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Grunn til bekymring?

/

Molde har tapt like mange kamper på halve sesongen i år som laget gjorde i hele fjor. Samtidig tromler Bodø/Glimt ufortrødent videre, og avstanden opp til nordlendingene blir større og større. Er Eliteserie-gullet i ferd med å glippe?

De fleste fotballeksperter her til lands anser Molde for å være Eliteseriens beste lag – i alle fall på papiret. På banen så det også feiende flott ut frem til det var spilt omtrent en tredjedel av sesongen: Vi toppet tabellen og de argeste rivalene fra Trondheim var i problemer. Bare Bodø/Glimt kunne vise til en form som lignet vår, men de fleste regnet nok med at Glimt-formen ikke kunne forbli like god.

Og da et ubeseiret Molde skulle til Bodø i slutten av juli var det både MFK-supportere og fotball-forståsegpåere som regnet med at Norges Champions League-deltaker ville vise fjorårets sølvvinnere hvor skapet skulle stå. Alt så også ut til å gå etter oppskriften da Ohi Omoijuanfo ga moldenserne ledelsen etter ni minutter, men deretter gikk alt i stå. Patrick Berg fikk utlignet for hjemmelaget før pause, og med to Glimt-scoringer i andre omgang måtte Molde innkassere sesongens første nederlag og se Bodø/Glimt stikke av på tabelltopp. Samtidig var det også første gang på 15 måneder at MFK slapp inn tre mål i én og samme kamp.

Opplevelsen i Bodø så ut til å spre usikkerhet i MFK-troppen, og selv om den påfølgende kampen mot Vålerenga ble vunnet på imponerende vis (4-1) ble august en måned hvor spillet kladdet og poengene ble vanskeligere å få fatt på. Tre tapte kamper på to uker er uvanlig kost for seiersvante MFK-ere, og det hele ble ikke bedre av at tapene kom mot Sandefjord og Sarpsborg (borte) samt hjemme på Aker stadion mot Brann.

Håp i hengende snøre

Samtidig med at vårt MFK brukte august på å rote bort unødvendige poeng, har Bodø/Glimt holdt tungen rett i munnen og fortsatt med å spille imponerende fotball. Nordlendingene er ved utgangen av den siste sommermåneden fremdeles ubeseiret og har, i skrivende stund, opparbeidet seg et forsprang på MFK på syv poeng – attpåtil med én kamp til gode.

Det betyr at Molde i verste fall må hente inn ti poeng på Bodø/Glimt på sesongens 14 siste kamper. Langt fra umulig, i alle fall siden Bodø/Glimt gjester Molde i løpet av høsten, men når vi legger til grunn at Glimt kun har gitt bort fire poeng på en halv sesong kan det være vanskelig å forestille seg at de gulkledde skal «ødsle» bort det dobbelte (trolig mer) i siste halvdel av sesongen.

Heller ikke bookmakerne er særlig optimistiske med tanke på et nytt MFK-gull. Et tippe-tips på Molde som serievinner hos bet365 gir deg hele ti ganger pengene tilbake. Bodø/Glimt, på sin side, står kun i odds 1,083. Blant disse tallene er det ikke mye å glede seg over, annet enn at stakkars Rosenborg står til 51 i odds.

For en MFK-supporter som gjerne vil holde fast i håpet kan det likevel være verdt å merke seg at Glimt i siste halvdel av fjorårssesongen avga totalt 23 poeng. Hvis det samme skulle skje i år (vi tar ikke hensyn til motstandere) krever det av MFK kan avgi maks 16 poeng. I fjor tapte vi kun syv poeng på de siste 15 kampene i sesongen. Kanskje kan det likevel bli allsag i Molde på ny?

Vi tror fortsatt på det – og hvis ikke så har vi jo Champions League.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar