Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Molde mot overmakten i Europa League

/

Molde imponerte stort i gruppespillet i Europa League, og gikk sammen med Arsenal videre fra gruppen. Det er ikke dagligdags at norske lag går videre i europacup-sluttspill, så det var en aldri så liten triumf at Molde klarte å ta seg videre på bekostning av Rapid Wien og Dundalk. Helt siden trekningen, var det liten tvil om at Arsenal var gruppens suverene favoritt, men samtidig øynet Molde allerede fra første stund muligheten for å komme seg på topp to i gruppen. Slik gikk det da også, da Molde gikk videre med 10 poeng, 3 poeng foran Rapid Wien.

Nå venter sluttspillet og knalltøff tysk motstand

Det er ingen enkel motstander Molde ble trukket mot i første utslagsrunde av Europa League 2020/2021. Det er tyske Hoffenheim som står på motsatt banehalvdel når det første av to oppgjør sparkes i gang 18. februar klokka 21:00 på Aker Stadion i Molde. Hoffenheim vant gruppen sin meget komfortabel, og vant 5 av 6 kamper i gruppespillet.


Kilde: Pixabay

Det er ingen tvil om at Molde er underdog. bet365 fotball odds gir hele 5.25 ganger pengene på Molde-seier i det første oppgjøret. Det er liten om at Molde må overgå alle forventninger for å ta seg videre fra dette dobbeltoppgjøret, da de er såpass store underdogs selv på hjemmebane.

Det er mange faktorer som taler imot Molde-avansement, men noe som Molde utvilsomt kan utnytte, er at Hoffenheim ikke gjør det spesielt bra i hjemlig liga. I skrivende stund ligger laget helt nede på 12. plass, og har sluppet inn hele 7 mål på de to siste kampene sine, som begge har endt med tap. Faktisk har Hoffenheim det tredje verste forsvaret i hele Bundesliga, hvis vi skal dømme etter antall innslupne mål.

Hoffenheim er kjent for å spille relativt åpen fotball, og kampene deres har ofte mye mål begge veier. Dette er utvilsomt noe Molde kan dra nytte av, hvis de klarer å sette i gang finspillet de er kjent for på kunstgresset på Aker Stadion.

Kilde: Pixabay

Et lag midt i sesong mot et lag i oppkjøringen til ny sesong

De sjeldne gangene et norsk lag går videre i europacup, har de alltid en svært stor ulempe. På grunn av at den norske serien ikke følger samme kalenderløpet som resten av fotball-Europa, ender sluttspillene alltid opp med å foregå samtidig som den norske serien er i oppkjøringen til ny sesong. Det betyr at Molde kun spiller treningskamper frem til oppgjøret mot tyskerne. Hoffenheim på sin side har akkurat passert halvspilt sesong, og det er naturlig å tenke at de er i mye bedre kampform enn hva nordmennene er.

Det blir uansett et spennende oppgjør over to kamper, og Molde har vist at de er kapable til å imponere når de spiller ute i Europa. I gruppespillet scoret og ledet Molde kampen en stund når de spilte borte mot Arsenal. Hoffenheim skal være en mye mer overkommelig motstander enn hva Arsenal var, så får man se hvor utslagsgivende det vil være at Molde er utenfor sesong.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar