Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

MFKblogg takker for seg…

/

Som en del av dere har fått med dere skrev jeg i dag tidlig på Facebook at på grunn av motstand fra Molde Fotballklubb så vil MFKblogg bli lagt ned. Jeg må innrømme at responsen har vært over all forventning, og både kommentarer og diskusjoner som har oppstått på Tornekrattet.no og VGD, og jeg er både ydmyk og rørt over støtten som vises.

MFKblogg har i varierende grad vært aktiv siden den så dagens lys på høsten 2008. Nettstedet har hele tiden vært drevet av meg personlig, og ingen andre har vært involvert. Så når MFK, klubben som jeg av kjærlighet til har lagt ned flerfoldige timer for å bidra til aktivitet rundt, i tydelige ordelag sier at MFKblogg ødelegger klubbens omdømme, da sårer dette meg personlig. Hadde en gruppe av personer stått bak hadde det kanskje ikke vært riktig like sårende. Hadde MFKblogg vært drevet av flere personer hadde kanskje denne motstanden bare vært en bagatell også, men som ene-ansvarlig for nettstedet orker jeg ikke å stå imot.

Jeg lovet å forklare hva som har hendt, og vil nå gjøre det. Jeg vil trekke frem eposter, men la være å komme med navn på personer i MFK-systemet for å skjerme enkeltpersoner. For noen uker siden ble jeg personlig, og dermed også MFKblogg blokkert fra Molde Fotballklubb sine Facebook-sider. Jeg skrev da en epost til en person jeg trodde kunne besvare mine spørsmål i forhold til denne saken. Den samme mailen ble sendt flere ganger til samme person i håp om at den skulle bli besvart, men det skjedde aldri. Her er mailen jeg sendte:

Heisann!

Hvis jeg ikke tar helt feil, så har jeg blitt blokkert fra Facebooksiden til Molde Fotballklubb?
Hadde det ikke vært for at jeg er meget høyt over middels interessert i MFK, så hadde jeg nok ikke brydd meg nevneverdig, men…
Jeg lurer på, hvis det bare har skjedd en feil, eller feiltrykking eller noe, så hadde det vært veldig fint om blokkeringa kunne blitt fjerna. 
Og dersom dere mener det er grunn til å blokkere meg, så hadde det også vært greit å høre hva jeg har gjort feil.
 
Ha en fortsatt fin dag! 
Knut Eirik Gården
ansvarlig for MFKblogg.com, som dermed også er blokkert.

I går, mandag, sendte jeg derfor den samme eposten til en ny person i Molde Fotballklubb. Jeg vil nå publisere svaret jeg fikk, med begrunnelse om at dette er nødvendig for å få fram stiuasjonen, og for å hindre videre spekulasjoner om hva som konkret ble sagt:

Hei. 

Har fått en forståelse fra flere hold om at du er en person som ikke tilfredstiller vårt krav til våre Facebook medlemmer. Dette går på uskikket kommentarer som er negativt for vårt omdømme. Om dette stemmer så har vi vår fulle rett til å slette personer vi ikke ønsker.

For en stund tilbake hadde vi også en sak med mfkblogg der dere brukte vår logo uten godkjenning. Her er vi veldig klar på våre retningslinjer og derfor er mfkblogg uønsket som Facebook medlem. I tillegg står du oppført som ansvarlig for mfkblogg også så da er saken krystallklar.

Med vennlig hilsen
XXXXXXX

Jeg ble veldig overrasket over denne eposten, og sendte raskt et svar. Der forklarer jeg enkelte deler, og ber om konkretisering av de punktene jeg mener ikke henger på greip.

Hei.

Først vil jeg takke for at du tar deg tid til å svare meg.
Jeg må innrømme at jeg mildt sagt sjokkert over dette. Først, ja det stemmer at jeg for to år siden benyttet MFKs logo. Dette var helt i starten av MFKblogg, og jeg hadde ikke tanker for at dette var feil av meg der og da. Tove Berget tok da kontakt med meg, og jeg beklaget og innrettet meg etter det med en gang. Jeg kan godt beklage en gang til, men for min del er det dessverre ikke mulig å endre fortiden.
 
Når det gjelder uskikkede kommentarer så vil jeg gjerne ha forklaring på hva det gjelder. At jeg har kommet med kommentarer som svekker omdømmet til klubben oppfatter jeg som meget spesielt. Omdømmet påvirker dere negativt selv ved å bruke Molde FK sin Facebook-side som et massemedia, og ved å fjerne innlegg der det behøves at dere svarer. Hadde det vært brukt som det to-veis-kommunikasjonsverktøyet som det er, hadde dere garantert oppnådd bedre effekt.
 
Det er ene og alene en grunn til at jeg bruker tiden min på MFKblogg, og det er at Molde FK er en veldig stor del av livet mitt, og det sårer meg langt inn i hjerterota hvordan dere ser på mitt bidrag til å skape interesse for Molde FK. Jeg greier ikke helt å se hvordan dere greier å se på MFKblogg som en trussel heller, når det tvert imot er en nettside som gjør at folk tenker mer på MFK, og som sender mange besøkende til de offisielle sidene. 
 
Håper du kan gjøre dette tydeligere for meg.
 
Med vennlig hilsen
Knut Eirik Gården

Denne mailen har jeg ikke fått svar på dessverre. Jeg har vel heller ikke noen tro på at jeg vil få svar.

På bakgrunn av dette er motivasjonen for å jobbe videre med MFKblogg.com helt borte for øyeblikket. Noe som kan bidra til at MFKblogg gjenoppstår er at flere ønsker å bli med slik at vi blir en liten gruppe som jobber med dette. Send meg gjerne en mail på mfkblogg@gmail.com.En annen ting hadde selvfølgelig vært anerkjennelse fra MFK og det arbeidet som legges ned her, men det er vel ikke så veldig sannsynlig.

Med dette ønsker jeg å takke for meg for denne gang, og tusen takk for interessen dere har vist i MFKblogg. Over 7.000 sidevisninger siden nysiden ble lansert 21. februar er langt over hva jeg kunne drømme om!

Takk for meg, og ha en riktig flott sesong alle sammen!


mvh
Knut Eirik Gården

I kjølvannet av denne saken har det blitt en del spekulasjoner, og disse tenkte jeg å klarne opp i: 

Stjeler traffikk? 
Det at jeg skriver om, og linker til MFK SKAPER trafikk til moldefk.no, ikke stjeler…

MFKblogg tjener penger på bekostning av MFK?
I løpet av de tre årene jeg har drevet siden har jeg en google-konto som står med 60 kr i inntjente kroner. Med tanke på at jeg må ha over 600kr der for å få penger utbetalt, så er dette penger jeg kan se veldig langt etter. Jeg kan også opplyse om at et domene koster, og det er ingen tvil om at dette har vært et tapsprosjekt. Den eneste som har «tjent» på dette har vært Molde FK i form av økt interesse og besøk på nettsiden?

Domene er ikke lovlig?
Joda, MFKblogg kan jeg selvfølgelig bruke. Om jeg så hadde brukt «moldefotballklubb-blogg.com» så hadde ikke loven vært imot meg. Hva enkelte i MFK tenker om dette er en annen ting, men dette ønsker jeg ikke å spekulere i.

Ulovlig bruk av bilder?
Store deler av bildematerialet jeg har brukt har ikke vært mitt eget. Men samtidig har jeg hatt stort fokus på å henvise til kilde/fotograf for å ikke utnytte disse personene sitt åndsverk. Bilder MFK disponerer har vært svært sjeldent brukt.

Bruk av Molde FK sin logo?
Her stemmer det at MFKblogg syndet i starten. Jeg ble da informert om min ulovlige bruk av logoen, og bedt om å endre dette. Dette var på den tiden Tove Berget fortsatt var ansatt i Molde Fotballklubb. At vedkommende nå bruker dette som argument for at MFKblogg er ødeleggende for klubben oppfatter jeg som meget spesielt. Hadde jeg kunnet gått tilbake i tid, så skulle jeg selvfølgelig vært den feilen foruten, men det får jeg dessverre ikke til!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar