Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Når hatet ikke møter hat

/

I dagene etter cupfinalen nå har det vært en del diskusjon på internett mellom glade MFK-supportere og ikke fullt så fornøyde RBK-supportere. Diskusjonen har ikke dreid seg om fotballen, for den ballen ble lagt død på søndag. Det har handlet om hva som bel ropt på tribunene. Alle som var kledd i blått på Ullevål forrige søndag fikk med seg da en kort pipekonsert fra vår side gikk over til å rope «Elsker Molde by». Og alle oppfattet det som at vi svarte på at RBK dro i gang sin sedvanlige «Hater Molde by». Et herlig øyeblikk der og da! Men nå har det seg slik at RBK-supportere nekter for at de sang denne sangen en eneste gang i løpet av kampen. Hva som er sant og ikke her har jeg ikke hold for å si, men at RBK-supportere nekter for dette må være et godt tegn! De har skjønt hvor dumt det høres ut…

Selv om vi lar denne tvilen komme RBK-gjengen til gode, så kan de ikke komme bort fra at hundrevis av svarte og hvite gikk rundt i Oslos gater i dagene før kampen og sang «Hater Molde by». Spørsmålet er om dette ville skjedd igjen akkurat nå? For det er noe når hatet ikke møter hat. Da blir man plutselig stående der uten å vite hva man egentlig hater. Alle vet at det ikke er gøy å erte broren sin om han ikke tar seg nær av det. Slik er det med hatet også.

Enkelte sure Rosenborg-supportere har vel i etterkant nå også beskyldt oss for å ødelegge for rivaliseringen mellom Molde og Rosenborg. Aldri i verden. Vi har nok ødelagt litt av gleden med å hate Molde som enkelte har hatt, men det er aldri noe som vil kunne ødelegge for den sunne og gode rivaliseringen mellom Molde og Rosenborg. Den rivaliseringen som gjør at man roper ekstra høyt på kamp, og blir ekstra sur når man taper. Det er det fotballsupportere lever for. Men hat-fokuset, det trenger vi ikke.

Miljøer og grupper som baserer seg på hat har historien nok av. Hatet i supportermiljøer trekker til seg folk som kanskje ikke er mest opptatt av fotballen, og skaper er arena hvor hatet kan dyrkes. Det ødelegger for resten av supporterne, for fotballaget og for samfunnet. Det at 8000 MFK-supportere sang «Elsker Molde by» på Ullevål, og at interessen for skjerfet med samme budskap har vært så stort, er et bevis på at vi som supportere har rett fokus. Det er jo tross alt fokuset på å støtte eget lag og stå sammen for Molde som skaper et godt grunnlag for fremtiden. Det gjør at flere vil dra på kamp på Aker stadion, og at flere vil engasjere seg i Tornekrattet og supportermiljøet  forøvrig. Hvorfor samle noen få for å hate motstanderen, når man kan samle alle for å elske sitt eget lag?

 

Stolthet!

 

Det er fortsatt mulig å få tak i skjerfet «Elsker Molde by»!

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

11 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar