Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rosenborgsupporteren i et nøtteskall

/

Det er den tiden av året. Kamp på Lerkendal. Både spillere og trener fra Rosenborg har fyret opp rundt kampen i flere dager allerede, og det er liten tvil om at Rosenborg har tatt seieren på forskudd. Nå har ikke akkurat vi vært skremmende gode i det siste, men det er nå en gang slik at fotballkampen skal spilles først.

Skal man møte Rosenborg på Lerkendal er det ikke til å komme unna at man treffer på en og annen Rosenborgsupporter også. Etter en del borteturer til Trondheim, og mange timer lesing av nettaviser og forum, så har jeg dannet meg et, i mine øyne, ganske tydelig stereotypisk bilde på en Rosenborgsupporter.

Sjekk ut: Elsker Molde by-skjerf

Slik er den stereotypiske Rosenborgsupporteren i mine øyne

Selvforherligende: Alt som har vært, er og skal skje i Rosenborg er best. Hvis noe er bedre i andre klubber, så kan du banne på at det var mye bedre i Rosenborg før. Denne arrogansen gjør det totalt umulig å holde en fotballfaglig samtale med en Rosenborg-supporter. Denne selvforherligelsen dukker ALLTID opp, det kan du banne på. Da er det bare å gå. Ikke vits i å kaste bort mer tid.

Mangler innsikt: En Rosenborgsupporter vil for eksempel alltid hevde at Reitan-millioner pumpet inn i en klubb som sponsormidler er noe HELT annet enn Røkke-millioner som kommer inn i en klubb for å bygge opp egen «goodwill». En Rosenborgsupporter kan også godt komme på å si at 9.000 tilskuere på Aker Stadion er elendig, og at folk i Molde ikke går på kamp. At Molde har 26.000 innbyggere (mot Trondheim sine 180.000), det glemmer de i forbifarten.

Utrivelig: Jeg har enda til gode å treffe på en hyggelig supporter i Rosenborg-drakt. Det gjør også at det aldri er trivelig i Trondheim. Ikke når man er Molde-supporter og skal på kamp der oppe. Episoder som Rosenborgsupportere som kommer inn på Molde-puben for å starte slåsskamp, og Rosenborgsupportere som spytter på Molde-supportere fra tribuneseksjonen over, det er gjør det ikke akkurat trivelig. Jeg er tilhenger at en viss temperatur i forkant av slike kamper, men et snev av folkeskikk går det an å beholde.

 

Hvis du er Rosenborgsupporter og nekter for at du er sånn. Vel, bra for deg. Men jeg vet ikke helt om jeg tror på deg…

God kamp!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

5 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar