Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Det går mot sølv

/

Årets sesong i Eliteserien går mot slutten, og Molde virker for alvor å ha satt inn en sluttspurt som gjør at laget sikrer sølvmedaljene bak suverene Rosenborg. Med tanke på resultatene de siste sesongene må dette betraktes som en solid opptur, og det blir spennende å se om laget kan kvalifisere seg for gruppespillet i Europa League igjen neste sommer.

Allikevel sitter man igjen med følelsen av at laget ikke har fått ut potensialet sitt denne sesongen, og at det har gått mye i rykk og napp både på og utenfor banen. Ole Gunnar Solskjær har måttet tåle mye kritikk for både laguttak og formasjonsvalg, og det er stadig flere som spør seg om den gamle landslagshelten er rett mann til å lede MFK videre. Styret virker allikevel å ha funnet sin mann, og kristiansunderen får nok derfor muligheten til å prøve å utfordre Rosenborg om gullet neste sesong.


Greier Solskjær å styre Molde-skuta på rett kjøl igjen neste sesong?

«Molde Ferry» (CC BY 2.0) by fhwrdh

 

Grepet er festet

Resultatene i de siste kampene har vært oppløftende, og fire seire på de fem siste kampene lar seg absolutt høre i høstspurten. Eliteserien odds er tradisjonelt gode på de fleste lagene, ettersom serien er vanskelig å tippe, men gamblere som har tippet på Molde den siste tiden har fått med seg en pen avkastning. Den knappe ettmålsseieren mot Haugesund forrige helg var viktig, ettersom den betydde at rogalendingene ble parkert i medaljekampen. Nå er det bare Sarpsborg som kan true sølvet, men sistnevnte virker å fokusere mest på cupfinalen mot Lillestrøm. Noe annet enn sølv til Molde blir en gedigen oddsbombe, og forhåpentligvis kan Solskjær styre laget mot en ny europacupdeltakelse neste sommer.

Europacupen er viktig

Det er ikke til å stikke under en stol at deltakelse i Europa er viktig for en klubb som MFK, og målet neste sommer bør definitivt være å kvalifisere seg for Europa League igjen. Vi husker alle den flotte innsatsen for to år siden, og et lignende eventyr hadde vært positivt for både spillergruppen og supporterne i 2018. Veien fram er allikevel lang, og nåløyet blir enda litt trangere neste år siden de store ligaene får enda flere lag med i Mesterligaen. Det blir derfor en travel sensommer i 2018, og laget er nødt til å forsterke spillerstallen betraktelig foran neste sesong.

Mesterligaen er nok utenfor MFKs rekkevidde, men laget bør ha som mål å delta jevnlig i Europa League.

«Champions League Ball» (CC BY-ND 2.0) by prakash_ut

Hvem kan forsterke laget?

Problemet ligger mye i det begrensede norske markedet, ettersom spillere som imponerer for andre klubber vanligvis forsvinner raskt til mindre ligaer på kontinentet. Både på keeper- og midtstopperplassen er Molde godt forspent med tanke på neste sesong, mens det derimot behøves forsterkninger på backene. Kanskje laget kan hente to spillere fra nedrykksklare Viking? Både Julian Ryerson og Kristoffer Haugen er to spennende typer som kan bekle en backrolle på et Molde-lag som er opptatt på minst to fronter. På midtbanen har laget mange gode indreløpere, men det mangler en playmaker. Problemet er bare å finne en spiller som kan fylle denne rollen, og forhåpentligvis kan Solskjær bruke det utenlandske kontaktnettet sitt til å hente inn et par nye fjes til denne lagdelen. På topp er laget også godt forspent, og det blir spennende å se om Erling Braut Håland kan fortsette den gode utviklingen fra årets sesong.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar