Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Under all forventning

/

Molde har gjennomført en skuffende sesong så langt. Såpass ærlige må vi faktisk være angående innsatsen til Solskjær og mennene hans denne sesongen. Vi har forståelse for at det er vanskelig å nå opp til pengebruken til suverene Rosenborg, men vi hadde faktisk forventet å ligge foran Sarpsborg på tabellen etter at to tredjedeler av sesongen er unnagjort.

Den sterke borteseieren mot Tromsø ga grobunn for at laget kanskje kunne utfordre et europacuptenkende Rosenborg i gullkampen, men i stedet ble det et skuffende tap hjemme på Aker Stadion mot trønderne tidligere i august. Dette ble fulgt opp med et nytt tap borte mot Stabæk, noe som betyr at laget er hele ti poeng bak Rosenborg med ti kamper igjen å spille.

Behersker laget 3-4-3-formasjonen?

Dette er en formasjon som er i vinden blant mange av Europas storklubber for tiden, men formasjonen har fungert dårlig for Molde i de to siste kampene. Det kan derfor være en fordel å legge inn en ekstra midtbanespiller, sånn at laget får bedre kontroll på midtbanen. En angrepsduo bestående av Sigurdarson og Brustad bør ha mer enn nok kvalitet til å terrorisere de fleste forsvarsrekkene i Eliteserien, og den gjenværende delen av sesongen bør derfor brukes til å drille inn dette nye systemet. Forhåpentligvis kan klubben komme sterkere tilbake neste sesong, og et dristig fotball tips er at Molde kan utfordre Rosenborg i 2018. Rosenborg er langt fra uslåelige, og trønderne viste tidligere denne sesongen at også de må slite med å ta trepoengere i jevne kamper. Slik de blåkledte framstår akkurat nå, får du allikevel høye odds på å tippe at seriegullet havner i Molde igjen allerede neste høst.

Flere bør skiftes ut

Uansett hvilken plass klubben havner på når sesongen er over er det nødvendig med en fornyelse av spillerstallen. Midtbanen har i flere tilfeller blir overkjørt denne sesongen, og hvis Solskjær insisterer på å fortsette med fire spillere i denne lagdelen bør han hente inn løpssterke spillertyper som passer bedre i denne formasjonen. Det samme gjelder forsvaret, hvor det settes store krav til ballsikkerhet og hurtighet når man velger å spille med tre bak. Vegard Forren ble byttet ut i forrige kamp, men det er å anta at det nye forsvaret blir bygget opp rundt den tidligere utenlandsproffen. Molde bør ha som mål å kvalifisere seg til Europa League og kjempe om seriegullet hvert år, og vinteren bør derfor brukes til å få på plass spillere som kan hjelpe klubben med å innfri denne ambisiøse målsettingen.


«Axe» (CC BY-SA 2.0) av @lattefarsan
Det er ventet at øksa kommer til å falle over enkelte aktører på Aker Stadion etter denne sesongen.

Er Solskjær rett mann?

I løpet av denne sesongen har det vært rettet en god del kritikk mot Ole Gunnar Solskjær og de taktiske disposisjonene hans. Treneren har vinglet mye i formasjonsvalget og har på ingen måte klart å gjenskape den suksessen han hadde i den første perioden sin. Onde tunger hevder at han hadde vært byttet ut for lenge siden hvis han hadde et annet navn, og det blir spennende å se om han får tillit gjennom vinteren til å hente inn nye spillere. Rosenborgs økonomiske muskler denne høsten har allikevel vist at det blir vanskelig å ta opp kampen med trønderne i årene som kommer, og det hersker for tiden stor usikkerhet i rosenes by om Solskjær er den rette mannen for denne jobben.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar