Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

En skuffende sesong går mot slutten

/

Det er ingen tvil om at Molde har skuffet i både serie og cup denne sesongen. Det eneste lyspunktet så langt må sies å være den oppløftende innsatsen i Europa League, hvor laget står med 4 poeng etter å ha møtt Fenerbahce og Ajax. Laget fra rosenes by kommer garantert til å gi alt i de resterende tre seriekampene, noe som gjør at de er vel verdt noen kroner hvis du bestemmer deg for å inngå fotballtips hos bet365.

Under pari på hjemmebane

Innsatsen i serien så langt har vært en skuffelse, noe som førte til at fjorårets dobbeltvinner Tor Ole Skullerud fikk sparken som trener i begynnelsen av august.  Denne avgjørelsen ble av de fleste oppfattet som meget streng, men den viser bare hvor ubarmhjertig toppfotballen har blitt. Skullerud hadde uansett planer om å gi seg etter sesongen, noe som helt sikkert var en medvirkende faktor til at styret i MFK bestemte seg for å handle. Erling Moe har gjort en grei jobb så langt på midlertidig basis, men det er høyst tvilsomt om han får beholde jobben ettersom det ryktes at MFK jakter en ny trener i utlandet.

Den svake innsatsen i serien gjør at laget er på etterskudd i kampen om en plass i neste års Europa League. Helgens resultater har allikevel gitt MFK et ørlite håp om å kapre fjerdeplassen som gir Europa League hvis Rosenborg vinner cupfinalen mot Sarpsborg. Molde er i skrivende stund på 7. plass med 43 poeng. Det er 4 poeng opp til Odd Grenland på 4. plassen, i tillegg må laget fra rosenes by også passere Vålerenga og Viking.  Kampene som gjenstår er Aalesund (B), Viking (H) og Start (B). Programmet er med andre ord ikke avskrekkende, men de er avhengige av at Odd sprekker på slutten. Molde har også en meget god målforskjell. 24 plussmål er en indikasjon på at laget har underprestert denne sesongen, og at det heller ikke har hatt marginene med seg.

Bilde: Håvar og Solveig
Det blir ikke noen cupfinale på Molde i år, men «the double» for Rosenborg betyr at fjerdeplassen også gir plass i neste sesongs Europa League. Bilde: Håvar og Solveig

 

Langt mer oppløftende i Europa

Høstens store lyspunkt for MFK har vært den positive innsatsen i Europa League, hvor laget er i gruppe med tradisjonsrike klubber som Ajax, Celtic og Fenerbahce. I skrivende stund topper moldenserne sensasjonelt gruppen med 4 poeng på 2 kamper. Molde er faktisk det eneste laget som står med seier så langt, etter den råsterke 3-1-gevinsten i Istanbul. Nå følger to viktige kamper mot Ronny Deilas Celtic, et lag MFK absolutt bør ha kapasitet til å få et resultat mot. Nivået på den skotske serien er svakt, og Celtic er langt fra like bra som tidligere årganger. Det ryktes også at Deila lever farlig hvis Celtic ikke presterer i denne turneringen, noe som betyr at Celtic har langt større press på seg. Den tradisjonsrike skotske klubben er suverene på hjemmebane, noe som betyr at styret og tilhengerne forventer gode resultater i Europa. Lignende krav finner man i Istanbul og Amsterdam, mens MFK spiller uten press og kommer til å se på videre avansement som ren bonus.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar