Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Litt på kryss og tvers over Lillestrøm

/

Lillestrøm, hagebyen som på folkemunne ofte er omtalt som veikrysset. Der er jernbanekryss, veikryss, og rett som det er: et kryss på tippekupongen. Hagebyen som har fostret Tom Lund, Åse Kleveland og Kai Arne Stenshjemmet, har altså mennesker som både har bemerket seg og forundret folk gjennom de siste 40 år. Jeg kunne kanskje skrevet beundret i stedet for forundret, men så betatt er ikke folk fra molderegionen for disse berømthetene fra Lillestrøm.

Kampene mellom Lillestrøm og Molde på Åråsen har derimot gitt mange forskjellige erfaringer. I 2005 møttes Molde Fotballklubb og Lillestrøm SK til dyst på Åråsen like før cupfinalen. Det var en forferdelig situasjon for Molde som trengte en tre-poenger for sikre videre Tippeligaspill. Lillestrøm åpnet best og skorte allerede etter fem minutters spill. Det stod 1-0 til Lillestrøm til pause. MFK startet andreomgangen best, men etter 75 minutters spill stod det 2-0 til Lillestrøm, men minuttet etter reduserte Rob Friend for Molde. Samme mannen utlignet like før slutt, men Molde måtte da gjennom kvalifiseringskamper mot Moss. Heldigvis gikk det bra for Molde den gangen, men kampen på Åråsen var skremmende både for oss supportere og for spillerne på banen. Heldigvis lå presset mye på Lillestrøm i finalen som vi vant 4-2.

Når det gjelder kamper vi har dominert på Åråsen, husker jeg best den i 2009. Molde styrte kampen fra første sekund og jeg har aldri sett en så panisk og dårlig utgave av LSK før. Likevel stod det 0-0 da stadionuret bikket 90 minutter. Neglene var snart nedpå benet og jeg kunne ikke forstå hvordan Molde ikke hadde klart å produsere en skikkelig målsjanse. Ikke at Lillestrøm klarte det heller. Molde hadde spillet og presset , men det virket som om høyere makter var på Lillestrøms side. Men Rune Ertsås var på Moldes side. Han kom inn på banen da det gjenstod fem ordinære minutter av kampen. Fire minutter på overtid klarte han å pirke ballen i mål. Jeg sverger, jeg hoppet opp i sofaen og skrek så høyt at de må ha hørt meg på andre siden av fjorden. I et intervju for Trønderavisa ble undertegnende og Rune Ertsås intervjuet. Jeg forklarte episoden slik: ”Rune Ertsås er det eneste mannfolket som har gitt meg orgasme!” Gjett om det ble gjengitt i avisa.

Statistisk sett kan semifinalen mot Lillestrøm bli en jevn kamp. I løpet av de 13 siste årene har Lillestrøm vunnet 5 oppgjør på Åråsen, mens Molde har vunnet 4. Det har vært spilt 7 uavgjorte i samme periode.

Hva kan en supporter gjøre for å oppildne sine helter i blått forut en slik kamp? Vi kan synge ”Krigarlag”, og sørge for å farge Åråsen blå.

Vi er Molde vi er hvit og blå
Og alle andre klubber skal vi slå
«Et ekte krigerlag
skal vinne alle slag»,
det sa engang legenden Harry H.

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar