Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

MFK må ha forsterkninger til høstsesongen

/

Årets sesong har vært en gedigen nedtur i Rosenes by. Kun 24 poeng og en skuffende syvendeplass på tabellen er langt under målene som ble satt i forkant av sesongen. I tillegg presterte laget å tape mot Stjørdals/Blink i cupen. Ole Gunnar Solskjær kan således ikke være fornøyd med innsatsen, og det forventes at laget presterer langt bedre i den andre halvdelen av sesongen.

Situasjonen i spillerstallen har ikke blitt bedre ettersom klubben har solgt to nøkkelspillere i sommer. Fredrik Gulbrandsen har gått til Salzburg mens Mohammed Elyounoussi reiser til Basel for å spille sveitsisk toppfotball.

To erstattere er allerede klare

Ledelsen i MFK kan allikevel ikke risikere at laget havner i bunnstriden i tippeligaen, og har derfor hentet inn angrepsspilleren Fredrik Brustad fra AIK. Brustad har tidligere spilt for Stabæk, og han må innfri med en gang hvis Molde skal kunne kjempe om tredjeplassen som gir spill i Europa League i 2017. Brustad trives best på vingen, og Solskjær har derfor i tillegg hentet inn Björn Sigurdarson fra Wolves i engelsk Championship. Sistnevnte kan forhåpentligvis bidra med muskler på topp og bli den spydspissen Molde trenger. Skadehistorikken hans er allikevel bekymringsfull, men forhåpentligvis klarer han å bidra med mer på banen enn på sykestua.

Brustad

Fredrik Brustad kan fort bli en viktig tilvekst på høyrekanten.

Bilde: Anders Henrikson

Forhåpentligvis skiftes deler av spillerstallen ut

Overgangsvinduet åpner 22. juli, og en spiller MFK absolutt bør prøve å hente er Sogndals Babacar Sarr. Han ble kåret til OBOS-ligaens beste spiller i fjor og har fortsatt storspillet denne sesongen. Molde er således et naturlig steg å ta før han eventuelt drar ut om et par år. Etaz Hussain har slitt med trivselen i Tyrkia, og det ryktes at han er på vei tilbake. Det er allikevel mest sannsynlig at han ender opp i en mellomeuropeisk klubb. Et annet alternativ kan være å hente Zlatko Tripic tilbake fra tyske Fürth.

Eidur Gudjohnsen har vært en gedigen skuffelse, og det virker som islendingen har brukt Molde som en opptreningsanstalt for at han skulle få være med på Islands EM-eventyr. Han føyer seg uansett pent inn i rekken blant utenlandsproffer på godt over 30 som ikke klarer å bidra med noe, bortsett fra å belaste lønnsbudsjettet. I tillegg er det alt for mange sentrale midtbanespillere, og Solskjær bør prioritere å få inn litt mer spisskompetanse i denne lagdelen.

3. plass bør være målet

Den andre sesonghalvdelen krever at både laget og trenerne skjerper seg, slik at de sammen kan spille MFK oppover på tabellen. Forspranget til Rosenborg og Odd virker allerede å være for stort, men det bør absolutt være mulig å knipe 3. plassen. Denne er viktig, ettersom den betyr at europacupspill returnerer til Røkkeløkka. Laget kan fokusere for fullt på serien, ettersom der verken er med i cupen eller Europa denne høsten. Tre-fire strake seire nå på sensommeren kan fort legge press på de andre lagene. Det er heller ingen tvil om at MFK i øyeblikket har mer ressurser enn vestlandslagene Brann, Haugesund og Viking. Strømsgodset, som akkurat nå innehar tredjeplassen, blir derimot en vanskeligere nøtt å knekke. Avstanden på fem poeng er allikevel ikke avskrekkende, og MFK bør definitivt ha kapasitet til å hente inn drammenserne og sikre seg en pallplass i årets tippeliga.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar