Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Seriestarten nærmer seg med stormskritt

/

Molde er allerede godt i gang med sesongen takket være den sterke innsatsen i Europa League i fjor høst. Sevilla ble allikevel for sterke i 16-delsfinalen, noe som betyr at laget fra rosenes by kan rette blikket mot seriestarten i Tippeligaen 13. mars. Moldenserne er definitivt ute etter å revansjere den skuffende 6. plassen fra i fjor, og de fleste ekspertene har Molde som den sterkeste utfordreren til Rosenborg. Det blir derfor spennende å se om laget kan hente inn forspranget på hele 17 poeng fra fjorårssesongen.

 

De første kampene 

I comebacket som Molde-trener har Ole Gunnar Solskjær ambisjoner om å føre Molde tilbake til toppen av norsk fotball. For å gjøre dette er han avhengig av en god start, og Molde åpner hjemme mot Tromsø 13. mars. Det bør bli tre poeng på hjemmebane mot en av nedrykkskandidatene, men gamblere bør huske på at det ofte forekommer overraskelser i starten av en tippeligasesong.  En virkelig test kommer i den andre runden når turen går til Nadderud og fjorårets bronsevinner Stabæk. Dette er en kamp hvor det bør hentes tre poeng. Stabæk overrasket alle i fjor, men har mistet suksesstreneren Bob Bradley til fransk fotball. Deretter følger middelhavsfareren fra Lillestrøm på Røkkeløkka før to strake bortekamper mot nedrykkskandidatene Start og Bodø/Glimt. Det er derfor ingen grunn til å frykte motstanden i de fem første kampene, og det kommer til å være en gedigen skuffelse for Solskjær hvis laget ikke har oppnådd et tosifret antall poeng når Vålerenga står på motsatt banehalvdel i den 6. serierunden.

Ole Gunnar Solskjær var sentral i begynnelsen av den nåværende suksessperioden i Molde. Bilde: Flickr
Det er store forventninger i Molde til Ole Gunnar Solskjærs comeback på trenerbenken. Bilde: Tor Atle Kleven

Overgangsmarkedet

MFK har vært ganske travle på overgangsmarkedet, og her finner du tips om fotballtipping og siste nytt fra Tippeligaen. I hard kamp med Viking sikret de seg signaturen til stortalentet Fredrik Aursnes fra Hødd. Overgangen som allikevel har skapt mest blest er at Eidar Gudjohnsen signerte for Molde, noe som utvilsomt skyldes at Solskjær er trener i klubben. I tillegg er Roni Peiponen hentet fra HJK Helsinki, Dulee Johnson fra Moss og Petter Strand er kommet fra Sogndal. Thomas Olivier Amang er hentet på fri overgang og Pape Pate Diouf, Stian Rode Gregersen og Thomas Kind Bendiksen er tilbake fra lån.

Av spillere som har forsvunnet ut er kanskje Tommy Høilands overgang til topprival Strømsgodset den mest iøynefallende. Superveteranen Daniel Berg Hestad har lagt skoene på hylla, og Martin Linnes har forsvunnet til Galatasaray.  Ole Martin Rindarøy er sendt på lån til LSK denne sesongen, mens Ola Kamara og Fredrik Semb Berge har returnert til moderklubbene etter å ha tilbrakt fjorårssesongen på lån i MFK.  En spiller som muligens blir savnet er Harmeet Sing, som har gått til de danske seriemestrene FC Midtjylland.

Alt i alt virker det som Solskjær har hentet inn gode forsterkninger, og det blir spennende å se om disse spillerne kan henter trofeer hjem til rosenes by denne sesongen. I år har også Molde den «fordelen» at klubben ikke deltar i europacupen, sånn at fullt fokus kan rettes mot å ta tilbake seriemesterskapet fra den trønderske erkerivalen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar