Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tid for revansje

/

Det har vært et par magre år i den hjemlige serien for MFK. To strake sjetteplasser er langt fra godt nok, og i år forventes det medaljekamp i Rosenes by. Det blir derfor spennende å se om alle de unge spillerne i dagens stall klarer å ta Molde tilbake til toppen av norsk fotball.

Vi må allikevel erkjenne at det kan bli vanskelig å kjempe med Rosenborg om gullet, men forhåpentligvis blir 2017-utgaven av Tippeligaen langt mer spennende enn de foregående sesongene. Heller ikke denne sesongen er MFK kvalifisert for Europa, men dette kan vise seg å være en fordel når seriespillet drar deg til mot slutten av sesongen, selv om vi så lite til dette i 2016.

Er målet om gull realistisk?

Slik MFK-stallen framstår nå, virker det veldig vanskelig å kunne ta opp kampen med suverene Rosenborg. De riktige spillertypene er vanskelige å finne, og klubben bør for all del unngå panikkjøp etterhvert som seriestarten nærmer seg i 2017-utgaven av Tippeligaen. Du får i øyeblikket god odds på at en annen klubb en Rosenborg tar gullet til høsten, og Kåre Ingebrigtsen har derfor god grunn til å finne fram de positive tankene fra i fjor høst da han hadde store forhåpninger til Rosenborg sine muligheter i sessongens Tippeliga – det endte nemlig med nok et trøndersk seriegull.

Spilleroverganger

Det virker som det bare gjenstår formaliteter før Vegard Forren blir klar for 1860 München og tysk andredivisjon. MFK har ingen mulighet til å matche tyskernes lønnstilbud, og dermed må Ole Gunnar Solskjær med all sannsynlighet jakte én eller flere forsvarsspillere i løpet av vinteren. Hamet Singh forsvinner også ut dørene, og Solskjær uttalte nylig at man kommer til å stille med et ungt lag denne sesongen.  I tillegg forsvinner også fjorårets førstevalg mellom stengene. Ethan Horvath tar turen til Club Brugge og belgisk fotball, noe som illustrerer problemet til norsk fotball. De beste spillerne forsvinner rimelig kjapt til det man tidligere kalte for «bakgårdsklubber» på kontinentet.

To spillere er allerede klare for klubben. Den spennende islandske angrepsspilleren Ottar Magnus Karlsson sørger for at MFK har et av ligaens sterkeste angrep. Sonni Nattestad fra Færøyene skal prøve å tette igjen forsvaret, mens Ole Martin Rindarøy og Thompson Ekpe vender tilbake fra lån. På ryktebørsen virker det som om Magnus Wolf Eikrem blir værende i Malmö, til tross for at Solskjær ønsker å hente forsvarsspilleren tilbake. Klubben har også lenge vært interessert i Vikings venstreback Kristoffer Haugen. Siddisene er desperate etter penger, men Haugen har uttalt at det bare er aktuelt å gå til en utenlandsk klubb.

allianz
Vegard Forren ser ut til å bytte ut Røkkeløkka med Allianz Arena.

Bilde: Manuel Núñes Salinas

Går trenerkabalen opp?

Mark Dempseys retur betyr at Solskjær går inn i en managerrolle i klubben, og den tidligere storscoreren får blant annet ansvaret for rekruttering av nye spillere. Tanken bak dette er nok at han skal bruke det internasjonale nettverket sitt for å lokke nye spillere til klubben. Det kan allikevel oppstå problemer hvis Dempsey og Solskjær blir uenige om hvordan laget skal spille hvis resultatene butter imot. Samarbeidet gikk knirkefritt for 5–6 år siden, og duoen har forhåpentligvis ikke mistet troen på egne ferdigheter etter nedturen i Cardiff. Rosenborgs grep er allikevel fast rundt norsk fotball i disse dager, og det spørs om de kan bryte trøndernes hegemoni med de nåværende ressursene de er i besittelse av.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar