Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

3 ting som gjør at vi gleder oss enda litt mer til morgendagens kamp!

/

Endelig, etter måneder i vinterdvale er det endelig duket for eliteseriefotball igjen. Og hvilken start vi får! Et historisk nabooppgjør, der Molde har det meste å tape rent sportslig sett. Favorittstemplet kommer vi ikke unna, men mot et nyopprykket og topp motivert Kristiansundslag kan vi ikke ta noe forgitt. La oss bare håpe at den horrible generalprøven mot Aalesund får spillerne til å slå gnister mot KBK, og føre til sesongens tre første poeng.

Men uavhengig av selve resultatet, er det likevel ingen tvil om at morgendagens kamp kommer til å bli en stor opplevelse. Mange Molde-supportere husker første Tippeligakamp borte mot Aalesund på Kråmyra. Denne kampen kan fort bli like uforglemmelig. En kamp du husker resten av livet. Her er tre ting som jeg er helt sikker på vil gjøre at du gleder deg enda litt mer til morgendagens kamp:

 

#1 – Stadion

Foto: Kristiansund BK

Det første jeg faktisk vil trekke fram her er Kristiansund stadion. Eliteseriens minste stadion, men et anlegg full av sjarm. Inspirasjon har de hentet fra engelske 3. og 4.-divisjonsstasioner. Spartansk, enkel, intim. I hovedsak bygd opp av brakker og enkle stålkonstruksjoner, men på en helhetlig og fin måte. Det er noe nøkternt ujålete og stein-på-stein-aktig over KBK sin hjemmebane, samtidig som den har et par fasiliteter som faktisk overgår Aker stadion: De har faktisk en supporterbutikk på stadion, og en supportercafè/pub som er åpen før kamp.

 

#2 Fishan

Foto: Wikipedia, LearningLark

En annen ting de har på Kristiansund Stadion er Fish and Chips, eller Fishan om du vil. Kristiansunds «byrett» nummer to, etter Bacalao. Den tradisjonelle engelske retten har røtter helt tilbake til rund 1940 i Kristiansund, og med sitt eget «Fish house» tilbyr KBK publikummere gatekjøkkenmat av ypperste klasse. Dra på stadion i god tid, og få med deg denne!

 

#3 – Fogderistriden

Forholdet mellom Kristiansund og Molde er dårligere enn noen sinne. Politikk og politikere har skapt en splid som ikke tjener noen, og har ført oss i en situasjon hvor det er flere tapere enn vinnere. Fotball handler ikke om politikk. Men fotball er absolutt en arena hvor man uttrykker følelser, og gjerne også følelser som egentlig ikke har noe med fotballen å gjøre. Pessimisten i meg ser for seg samtlige hjemme-publikummere synge «Hater Molde by» for full hals, men la oss inderlig håpe listen ikke legges der. I så fall har vi et skjerf for slikt. Men en ting er sikkert, følelsesladet og spesielt blir det.

 

[cmamad id=»2825″ align=»center» tabid=»display-desktop» mobid=»471″]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar