Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kan Rosenborg utfordres?

/

Årets utgave av eliteserien i fotball er allerede fire kamper gammel, og Molde har kommet godt i gang med ni poeng. Vi ble av mange spådd som den eneste seriøse utfordreren til Rosenborg, og så langt virker Solskjærs menn å innfri etter to heller skuffende sesonger.

En klubb med Moldes ressurser kommer alltid til å ha som mål å kjempe i toppen, men Rosenborg virker dessverre veldig sterke også denne sesongen, men helgens kamp mot Aalesund vitner om at Trønderne på ingen måte kan ta noe forgitt. Spørsmålet er om vi kommer til å se at Rosenbor-maskineriet virkelig får opp damen, eller om det virkelig begynner å lugge for fjorårets seriemester nå. Det er uansett viktig for Solskjærs menn å holde følge med trønderne så lenge som mulig. Et viktig poeng er at Molde ikke skal delta i europacupen denne sesongen, noe som kan vise seg å være en fordel når høsten setter inn.

Maktdemonstrasjon mot Vålerenga

Forrige søndags firemålstriumf mot Vålerenga var ikke noe annet enn en maktdemonstrasjon, og fortsetter MFK på denne måten skal man ikke se bort fra at utenlandske klubber eller landslag banker på døren for å sikre seg Solskjær igjen. Bet365 var allikevel skråsikre i januar på at han kom til å sitte ut sesongen, og du får derfor gode odds på å tippe at den tidligere landslagshelten nok en gang forlater Røkkeløkka.

Klarer Moldes spillere å finne veien til nettmaskene nok ganger denne sesongen? Bilde: Michelle Milla

De kommende kampene

Molde står foran et tett program i både serie og cup utover våren, og det gjelder å ta så mange trepoengere som mulig for å henge med Rosenborg til sommerpausen. Førstkommende mandag venter en tøff bortekamp mot FK Haugesund, og Mark Dempsey kan nok tenke seg å ta innersvingen på klubben han forlot ganske overraskende forrige sommer. Deretter venter nyopprykkede Sandefjord i Vestfold. Det er alltid vanskelig å møte nyopprykkede lag i sesongstarten, men tre poeng bør absolutt være innen rekkevidde i hvalfangerbyen. Lokaloppgjøret på hjemmebane mot Aalesund spilles 6. mai, og alt annet enn seier er en gedigen skuffelse i denne kampen. Lokaloppgjør lever selvsagt alltid sine egne liv, men på Røkkeløkka bør Molde være i stand til å hamle opp med de aller fleste. I tillegg har Molde nå vunnet smått utrolige tolv kamper på rad mot erkerivalen, og det er bare derfor å krysse fingrene for at alle gode ting er 13.

Mange nykommere

I forkant av årets sesong har det vært en voldsom utskifting av spillerstallen i Rosenes by. A-stallen teller mange nye spillere, mens rundt et dusin spillere har også forlatt klubben. Blant de mest profilerte nye spillerne finner vi Björn Sigurdarson som kom fra Wolves, mens dansk Christoffer Remmer skal bekle høyrebacken. I tillegg er Erling Braut Håland et spennende spisstalent fra Bryne.

Molde er i utgangspunktet svekket offensivt ettersom både Mohamed Elyounoussi og Fredrik Gulbrandsen har forlatt klubben. For førstnevnte fikk MFK rundt 30 millioner kroner, og dette er penger som kan komme godt med i de kommende sesongene. Kjell Inge Røkke har nemlig uttalt at han ikke ønsker å spytte inn så mye av den private formuen sin i årene som kommer. Et tegn i tiden er det også at overgangene skjer til middels ligaer på kontinentet som Sveits, Belgia, Tsjekkia og Østerrike. Eliteserien fostrer få stjerner nå til dags, men forhåpentligvis kan flere av de unge spillerne som får sjansen nå ta steget, slik at norsk fotball blir mer konkurransedyktig mot de ovennevnte ligaene på lang sikt.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar