Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Braut Håland til Italia?

/

Det har vært relativt stille rundt Molde på overgangsfronten denne vinteren, men i januar dukket selveste Juventus opp med interesse for en av spillerne våre. Jærbuen Erling Braut Håland hadde en god sesong i fjor, men det var allikevel få som trodde at en av Europas største klubber skulle fatte interesse for ham.

Håland er født 21. juli 2000 og Juventus ser ham derfor som en potensiell framtidssignering. Det er derfor store muligheter for at han blir lånt tilbake igjen til Molde hvis det blir noe av overgangen. Erling er sønn av tidligere landslagsspiller Alf Inge Håland, som selv hadde en vellykket proffkarriere i England på 1990-tallet.

 

Vi må innrømme at det er stykke fra Molde til Torino.

(CC BY 2.0) av forzaq8

Kan han komme på Juventus-laget?

Hvis det blir noe av overgangen får vi sikkert se at han ikke går rett inn på laget, men at han får delta på treningene den første tiden. Juventus har vunnet flere seriemesterskap på rad i Italia, og denne sesongen kniver de med Napoli om seriegullet i Serie A hvor de fleste fotball odds ligger rundt 2,00 for at laget skal ta nok et seriemesterskap. Juventus er også fortsatt med i Champions League, og det er klart det er smigrende for en norsk 17-åring å kunne bli lagkamerat med storstjerner som Giorgio Chiellini. Tanken er muligens å låne ham tilbake til Norge eller en klubb i Nederland. Sistnevnte har blant annet skjedd med Martin Ødegaard, som ikke er i nærheten av førstelleveren til Real Madrid på nåværende tidspunkt.

En unik mulighet

Vi har allikevel forståelse for at Braut-Håland ser på dette som en unik mulighet hvis overgangen skulle gå i orden. Juventus er tross alt en av verdens største klubber, og dette er nok en mulighet som bare kommer én gang i livet. Vi snakker tross alt om en spiller som bare har 13 kamper på det øverste nivået i Norge, og det er ingen tvil om at han kan utvikle seg videre i Juventus. Spørsmålet er selvsagt om overgangen kommer for tidlig, og at han heller har bedre av å spille et par år til for Molde eller en klubb i Belgia eller Nederland. Eksempelet Martin Ødegaard viser at det ikke er enkelt for en norsk spiller å skaffe seg en plass i spillerstallene til en av storklubbene, men det er selvsagt en fjær i hatten for norsk talentutvikling at de største talentene er aktuelle for de beste klubbene.

Det har blitt lite spilletid for Martin Ødegard på Bernabeu i Madrid.

(CC BY-SA 2.0) av Jan S0L0

Molde kan reinvestere pengene

Skulle en eventuell overgang bli aktuell, kan Molde bruke disse pengene på å hente nye spillere fra mindre klubber. Braut Håland kom i sin tid fra Bryne, og en klubb som MFK blir således det neste trinnet i næringskjeden. Vi ser allikevel for oss en utvikling hvor Juventus følger Braut Håland tett i vårsesongen, og kanskje kommer med et bud når den italienske sesongen er ferdig i mai. Da blir det opp til MFK å oppnå gode videresalgsklausuler og en høy overgangssum.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar