Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Det blir kamp om sølvet!

/

For et par dager siden husker kanskje noen av de trofaste leserne våre at vi fortsatt hadde et bittelite håp om seriegull.  Molde virket nemlig endelig å ha noe på gang, samt at Rosenborg framsto litt rustne etter en god start på sesongen.

Etter de siste kampene må vi nok allikevel justere målsettingen en smule. Avstanden til Rosenborg er nå på syv poeng,  og MFK må derfor i praksis vinne alle de gjenværende kampene sine i Eliteserien hvis de blåkledte skal ha et håp om å passere Kåre Ingebrigtsens menn i løpet av høsten.

Lite å gjøre med gode trøndere

Rosenborg har nok en gang festet et jerngrep om den norske Eliteserien, men det finnes ett berettiget håp om at trønderne skal bli distrahert denne sesongen. Dette kan skje hvis laget skulle greie å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League, og på Mr Green finner du oppdaterte odds i denne og andre turneringer som Premier League og Eliteserien. For Moldes del blir det nesten som et free spin å regne hvis Rosenborg går inn i Europa League. Trøndernes stall er nemlig ikke bredere enn at dette fort kan gå utover innsatsen i Eliteserien.

Moldesupportere på Kråmyra. Foto: Øyvind Jo Heimdal Eik
Foto: Øyvind Jo Heimdal Eik

Blir Sigurdarson toppscorer?

Mye av suksessen til Molde resten av denne sesongen avhenger av at toppscorer Bjørn Sigurdarson fortsetter den gode trenden foran mål. Islendingen står med 10 mål så langt i sesongen, og i øyeblikket får du gode odds på at han blir seriens toppscorer når regnskapets time skal gjøres opp i november. Den eneste seriøse konkurrenten virker å være Stabæks Omoijuanfo og Abdellaoue på Aalesund. Sigurdarson ligger etter sommeren to mål bak Stabæks toppscorer, men det er nærliggende å tro at MFK kommer til å putte flere mål enn Stabæk utover høstsesongen.

Nabohjelp er nødvendig

Vi trenger således litt drahjelp av de kjære naboene våre fra Kristiansund i den første kampen etter ferien. Skulle de mot all formodning få med seg et resultat fra Lerkendal, kan Molde kutte ned på forspranget før det hele skal avgjøres den påfølgende helgen. Kristiansund gjorde en god figur mot Rosenborg i kampen som ble spilt tidligere i sommer, og vi skal ikke se bort fra at de kan få til en oddsbombe på Lerkendal. Forhåpentligvis er trønderne slitne etter en sommerpause med mye Europacupspill og mas fra kravstore omgivelser.

Blir det Ullevaal-tur i år?

Hvis vi skal være realistiske virker cupen som den beste muligheten laget har til å v inne en pokal denne sesongen. I neste runde venter Haugesund i Rogaland, noe som på ingen måte er en enkel oppgave. En seier der kan allikevel virke som en vitamininnsprøyting for resten av sesongen. Vi har ingen tro på at cupen virker distraherende for spillerne, og det hadde vært en stor opptur for hele Molde by hvis det blir nok en cupfinale til høsten. Drømmemotstanderen for de fleste i en eventuell finale er selvsagt Rosenborg, men selv kunne vi gjerne tenkt oss en litt enklere motstander på fotballens festdag i november.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar