Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Drømmescenario: MFK-gullet sikres på Lerkendal

/

90 ganger har Molde og Rosenborg møttes i serie- og cupsammenheng. Den 27. oktober venter det 91. oppgjøret, og kampen har potensial til å bli en av de største klassikerne i rivaliseringen mellom de to klubbene.

Finnes det noe bedre for en MFK-supporter enn å vinne gull? Det må i så fall være å sikre gullet på erkerivalenes egen storstue, Lerkendal. Nå er det ikke sikkert at det ender slik, men i teorien KAN Molde være seriemester etter oppgjøret på Lerkendal i slutten av oktober.

I så fall vil kampen, i alle fall for Tornekrattet og alle i MFK-farger, gå inn i historien som én av de største kampene mellom de to midtnorske rivalene. Bølgene går mange ganger høyt når de to lagene (og supporterne møtes) og det kommer helt sikkert til å være tilfellet når Rosenborg ønsker Molde «velkommen» til Trondheim til det 91. møtet RBK og MFK i mellom.

Hos bookmakerne er Molde storfavoritt til å sikre seg seriegullet. Hos bet365 får du kun 1,10 i odds på at MFK blir seriemester. Nærmeste utfordrer er Bodø/Glimt som gir odds 8. Sannsynligheten for at Rosenborg når å ta igjen Molde er liten. Du får i alle fall 34 i odds hvis ditt fotball tips er at RBK blir seriemester. Les flere fotballnyheter på https://extra.bet365.com/news/nn.

Vi har gått gjennom historien og sett på noen av de mest legendariske oppgjørene mellom Molde og Rosenborg.

Seriefinalen på «Røkkeløkka» (1998)

1998-sesongen hadde forløpt fantastisk for Molde, og Erik Brakstad var i ferd med å føre MFK til seriegull. I alle fall hadde ikke Brakstad og hans spillere tapt en eneste kamp i løpet av de 21 første serierundene. 

Det endret seg da MFK reiste til Oslo for å møte Vålerenga i den 22. serierunden. Kjell Inge Røkke hadde betalt for å frakte «halve» Molde til hovedstaden, men MFK endte med å tape 1-3, og nå ledet Rosenborg tabellen med ett poeng.

Uken etter ventet altså RBK for første gang på «Røkkeløkka». Molde var kledd til fest og alt lå til rette for at MFK igjen kunne overta førertrøyen. Trønderne ville det imidlertid annerledes. De vant kampen 2-0 og skaffet seg dermed et forsprang på fire poeng ned til moldenserne, en luke MFK aldri klarte å tette.

– Takk for følget, lød også ordene fra Mini etter kampen. 

De 13 308 tilskuerne som overvar kampen er fremdeles publikumsrekord på Aker stadion.

Cuptriumfen på Ullevaal (2013)

I 2013-sesongen var Molde tidlig hektet av i kampen om seriemesterskapet. En elendig start på sesongen, hvor MFK gikk syv kamper uten seier, ble heldigvis «reddet» av at Ole Gunnar Solskjær ledet laget til cupfinalen på Ullevaal – mot erkerivalen fra Trondheim.

Nasjonalarenaen i Oslo var naturligvis proppet, og tilskuerne fikk se en fartsfylt fotballkamp. Ledelsen vekslet lagene i mellom, men da Magne Hoseth ga MFK ledelsen 3-2 på et direkte frispark i det 82. minutt så det endelig ut til å gå moldensernes vei. Tommy Høiland punkterte kampen med sin 4-2-scoring like før slutt. 

https://www.dagbladet.no/sport/ fra 2013 kan du lese mer om Magne Hoseths tøffe 2013-sesong.

«Rævafotball» (1994)

MFK spilte den gang i 1. divisjon og skulle møte Norges beste lag, Rosenborg, i semifinalen i cupen (spilt over to kamper). 

Etter en heldig 2-1-seier hjemme i Molde dro Molde til Trondheim med muligheter til å spille seg frem til cupfinalen. Ole B. Sundgot sendte MFK i ledelsen på Lerkendal, men Harald Brattbakk utlignet før innleide Kjetil Rekdal sendte Molde tilbake i føringen. At Kjell-Roar Kaasa utlignet til 2-2 hjalp ikke Rosenborg, og det førte til at RBK-trener Nils Arne Eggen var i fyr og flamme etter kampen.

– Herre va rævvafotball, raste Eggen med klar hentydning til Moldes kyniske tilgang til kampen. Uttrykket har blitt en klassiker i norsk fotball, men også i norsk spårkhistorie, som du kan lese mer om på https://www.adressa.no/meninger/

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar