Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Fra lokale turneringer til eliteseriegull

/

Molde FK er tittelforsvarer i Eliteserien, og i april sparkes 2020-sesongen i gang. De har en lang og stolt historie å se tilbake på, og det er ingen tvil om at mange, og da spesielt de trofaste supporterne, har store forventninger til klubben fra Rosenes by. Men har de alltid vært en toppklubb?

En av Norges ledende fotballklubber

Fotball er en av de mest populære sportene i Norge, og nordmenn har spilt fotball siden 1880-tallet. Norges Fotballforbund ble stiftet i 1902, i 1908 spilte Norges landslag sin aller første landskamp mot Sverige, og i 1911 ble Molde FK stiftet under navnet International. Ulike kilder har forskjellige forklaringer på navnevalget, men en historie er at det kom av at motstanderne deres som oftest var besøkende fra turistskip eller handelsflåter. De endret navnet til Molde Fotballklubb i 1915. Det skulle ta en del år før klubben hevet seg til et nivå høyere enn lokale turneringer. De var en snartur innom øverste divisjon i 1957–58, men deretter skulle det ta 16 nye år før de var tilbake i toppdivisjonen. Kjente fotballprofiler som Åge Hareide og Harry Hestad spilte for klubben på denne tiden. Siden returen til toppdivisjonen har de holdt et høyt og stabilt nivå, og er en av Norges ledende fotballklubber. De har blant annet spilt i Mesterligaen et par ganger og blitt seriemestere fire ganger. Molde gikk til topps senest i 2019, og er dermed tittelforsvarer i Eliteserien.

Kilde: Unsplash

Molde i Eliteserien

Eliteserien er den øverste divisjonen i norsk herrefotball, og har gått under flere navn gjennom årenes løp. Fra 1990 til 2016 var det offisielle navnet Tippeligaen, og før den tid har den gått under navnene 1. divisjon, Hovedserien og Norgesserien. Molde var en rask tur innom Hovedserien uten at det gikk helt veien, men det har gått langt bedre siden de returnerte til toppserien i 1974, da den ble kalt 1.divisjon. Faktisk så klinket de til med en imponerende andreplass allerede det første året de var tilbake. Første gangen de gikk helt til topps var i 2011, og de har altså blitt seriemestere totalt fire ganger. Det har også blitt en del andre- og tredjeplasser på Moldegutta opp gjennom årene.

2009 – November – Cupfinalen av Håvard og Solveig via Flickr (CC BY 2.0)

Vil Molde forsvare tittelen i 2020?

4. april braker det løs med en ny Eliteseriesesong, og det er Vålerenga som Molde skal bryne seg på i den første runden. Vålerenga hadde ikke den sterkeste sesongen i 2019 og endte på 10. plass sammenlagt, og sist de vant toppligaen var i 2005. Rosenborg, Viking og Brann er forventet å være blant Moldes tøffeste konkurrenter denne sesongen. Rosenborg har desidert flest titler å se tilbake på, men i 2019 måtte de ta til takke med en tredjeplass etter Bodø/Glimt som kapret andreplassen. Før 2019-sesongen gikk Rosenborg av med tittelen fire år på rad, og det er ingen tvil om at de er lystne på revansj og er klare for å gi alt. Det blir en spennende sesong å følge med på, kanskje spesielt for de som er glad i fotball tipping. Det er en realtivt jevn odds i toppen med flere favoritter, og som vi har sett i tidligere sesonger er det heller ikke uvanlig at outsidere utfordrer gutta i toppen.

De mange oppkjøringskampene til Eliteserien startet i midten av januar, og alt tyder på at Molde-gutta er godt forberedt på en ny sesong – og kanskje blir det et nytt seriegull?

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This div height required for enabling the sticky sidebar